Sud odlučio: Hrvatski Rolling Stone mora u stečaj, očekuje se i tužba Remi iz Elementala

Foto: Facebook

TRGOVAČKI sud u Zagrebu u srijedu je donio rješenje kojim se nalaže Antunu Moškovu, direktoru S3 Medija - izdavača nedavno ugašenog hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone, da u roku od osam dana uplati 16.000 kuna predujma za pokretanje stečajnog postupka.

Prema sudskom rješenju, ne isplati li Moškov zatraženi predujam, sud će kao nedopušten odbaciti njegov prijedlog za pokretanje stečaja S3 Medija, odnosno smatrat će da taj prijedlog nije podnesen u zakonskom roku.

Predstečajni problemi hrvatskog izdavača Rolling Stonea uslijedili su nakon što taj ugledni časopis zbog nagomilanih problema nije izašao u srpnju prošle godine jer su novinari, lektori i prevoditelji odbili predati završeni broj zbog neisplaćenih plaća i honorara. Prema njihovim tvrdnjama, ukupni neto dug za petnaestak ljudi iznosio je između 300 i 400 tisuća kuna. Honorarni suradnici posljednji su novac dobili za broj objavljen u kolovozu 2014. a zaposleni posljednju plaću u prosincu te godine.

Zbog toga je i Mirela Remi Priselac, pjevačica grupe Elemental koja je i prevodila tekstove za hrvatsko izdanje Rolling Stonea, u listopadu prošle godine optužila Moškova za prevaru. Najavila je i tužbu ustvrdivši da joj duguje novac za deset mjeseci prijevoda.

Moškov je tada za Hinu kazao da ni približno nisu točni navodi o ukupnom dugu suradnicima u iznosu od 300 do 400 tisuća kuna, ali da 'nema potrebu iznositi poslovne podatke'.

Ubrzo nakon toga, početkom listopada, potvrdio je da je izgubio licencu za izdavanje tog magazina, ali i za online platformu kao i društvene mreže zajedničkog imena Rolling Stone Hrvatska te je podnio prijedlog za pokretanje stečaja.

Prvi broj hrvatskog izdanja Rolling Stonea izašlo je u listopadu 2013. a tiskano izdanje na tržištu je opstalo nepune dvije godine.

Pročitajte više