Ja to mogu: Ivan Vukušić i Davor Bilman rasturili argentinski tango

Foto: Press

IZVEDBOM argentinskoga tanga voditelj Ivan Vukušić i Davor Bilman pobijedili su u sinoćnjoj emisiji Ja to mogu. Na drugome mjestu bili su Lana Jurčević i Slavko Sobin, koji su izveli operno pjevanje, na trećemu mjestu s dva boda bili su Marko Tolja i Tamara Loos, koji su svirali na bocama, dok su na začelju s jednim bodom u večerašnjoj emisiji bile Ana Majhenić i Jelena Glišić, koje su izvele hod po žici.
 

Jelena Glišić i Ana Majhenić u prošloj su emisiji dobile hod po žici jer su bile neodlučne i čekale završnu prezentaciju koja, kako su već i natjecatelji i gledatelji naučili, obično biva najzahtjevnija. Nisu bile zadovoljne kad su dobile ovu točku, no večeras su ugodno iznenadile.  Za izvedbu su ih pripremali Matic Noč i Goran Pirš, koji je bio zadovoljan svojim učenicama i njihovom upornošću. A Jelena i Ana svoje su probe sažele u kratak opis: „Padneš, digneš se.”  Tamara je zaključila da cure kostimima žicaju pobjedu, dok je Davor izrazio malo žaljenje što nije po običaju čekao posljednju točku i dobio baš hod po rastezljivoj vrpci.  Lana je ocijenila da Anu i Jelenu treba zauvijek ostaviti na pozornici u kostimima u kojima su savršeno izvele svoju točku. 



Jedan glumac i jedna pjevačica u tjedan dana morali su svladati operno pjevanje. U tome su im pomogli solisti Zbora Hrvatske radiotelevizije Valentina Fijačko i Domagoj Dorotić, a gledatelji i publika u studiju uživali su u zanimljivoj izvedbi Slavka Sobina i Lane Jurčević. Slavko se odupirao pjevanju, a na probi izjavio i da bi radije bio zatvoren u liftu nego pjevao. Valentina Fijačko zaključila je da na probama nije bilo nikakvih problema, ali da se u nastupima uživo može dogoditi i pokoja nezgoda, kao ona koja se dogodila s mikrofonom za vrijeme večerašnje izvedbe.

„Znam da su mi namjerno isključili mikrofon”, kazao je Slavko, dok je Domagoj Dorotić dodao da je to bilo zato što se u kazalištu pjeva bez mikrofona pa je bilo potrebno da i Slavko osjeti kako je to zaista pjevati operu. Jelena Glišić zaključila je da je nastup bio genijalan i da bi ih mogla slušati satima.  Ivan Vukušić kazao je da ga boli trbuh i nije mu dobro koliko se smijao ovoj opernoj izvedbi. Marko Tolja zaključio je da bi dogodine trebalo pokrenuti emisiju  Zvijezde pjevaju operu jer je to silno zabavno. Tamara Loos je, prisjećajući se Slavkova odbijanja, kazala da uopće nije bilo tako grozno.



Za božićnu atmosferu i prigodnu čestitku natjecatelja showa pobrinuli su se u svojoj izvedbi Tamara Loos i Marko Tolja. Svirajući na bocama, čemu ih je poučio poznati hrvatski udaraljkaš i džezist Borna Šercar, izveli su nekoliko tradicijskih božićnih pjesama, a na kraju su im se uz pahulje snijega pridružili svi natjecatelji prigodnom čestitkom.

"Meni ništa nije bilo jasno, svirala sam po brojevima na bocama", priznala je Tamara, a Marko ju je pohvalio i istaknuo da su uživali u probama i izvedbi. Ana Majhenić zaključila je da se ovom izvedbom pokazalo da se Marko i Tamara dobro snalaze s bocama. Slavko Sobin zaključio je da je izvedba bila genijalna, a Ivan Vukušić dodao da je lijepo vidjeti da Marko i Tamara s bocama mogu biti i nježni. Davor Bilman kazao je da mu nije jasno čemu je služio drugi red boca jer neke nisu bile uopće u upotrebi.

Elemente argentinskoga tanga pokazali su Davor Bilman i Ivan Vukušić. Iako su svi očekivali da će plesati kao par, oni su ipak u posebno koreografiranoj izvedbi pokazali elemente tanga, a uz podršku plesačice Sare, koja im je bila i mentorica u svladavanju koraka. Davor je bio ponosan što je bio u plesnoj školici, a Ivan poručio da je tango više od plesa.

„Ovo je bilo potpuno drukčije od svega što sam do sada plesao”, kazao je Davor. Ivan je dometnuo da je to zato što je dosad uglavnom plesao sa ženama.  Lana je kazala da je izvedba bila odlična i zabavna. Marko Tolja kazao je da dvoji oko toga je li bila dominantnija Sobinova operna arija ili Ivanova plesna koreografija i kostim. Jelena je posebno pohvalila Saru i izrazila žaljenje što nije uspjela uloviti tu točku da pokuša svladati taj predivan ples. 



Dok su gledatelji glasovali za večerašnje izvedbe naših natjecatelja, uslijedilo je predstavljanje četiriju novih vještina, za čije svladavanje natjecatelji imaju samo sedam dana i za koje će probe započeti već sutra.     

Skupina Bastet natjecateljima je prezentirala orijentalne plesove. Nitko nije imao hrabrosti suočiti se s vještinom izvođenja trbušnoga plesa. Stoga je odluka bila na voditeljici Barbari Kolar, koja je pozvala Tamaru Loos da zajedno s Lanom Jurčević u sedam dana pokuša svladati tu plesnu vještinu. Tamara je zaključila da će to biti zgodno jer će ona davati ritam, a Lana plesati. Davor Bilman najavio je da će dolaziti na njihove probe. 

Skupina Happy hoop i prijatelji atraktivnim je nastupom prezentirala vještinu akrobacije s hula-hopom.  Marko Tolja prvi je stigao na stepenicu izbora i odmah obećao da će na novogodišnjoj svirci pjevati i istodobno vrtjeti hula-hop.  Za par je izabrao Ivana Vukušića, a potom su najavili da će marljivo vježbati svoju točku i da će Davora Bilmana svrgnuti s ukupnoga prvog mjesta u showu.   

Afrobrazilsku plesnu vještinu capoeiru natjecateljima su predstavili Nikola i Katjuša, a za samo sedam dana u emisiji Ja to mogu izvest će ju Ana Majhenić, koja je za par uzela Slavka Sobina. „Nisam nešto pretjerano dobar, ali svladat ćemo mi ovo”, poručio je Slavko, a Ana je kazala da je sretna što će baš s njim voditi plesnu borbu.

Za kraj su suočenje s klasičnim baletom dočekali Davor Bilman i Jelena Glišić, koji su smijehom popratili izvedbu plesača baleta Hrvatskoga narodnog kazališta.  Jelena je kao malena željela plesati balet i nije uspjela ostvariti tu želju. Sada će zahvaljujući showu Ja to mogu biti u prilici, i to u samo sedam dana, svladati klasični balet. Davor Bilman kazao je da se nada da će uspjeti svladati sve što bude trebalo.

Zbroj bodova nakon večerašnje emisije showa Ja to mogu  pokazao je da je u vodstvu i dalje Davor Bilman s 18 bodova, slijedi ga Lana Jurčević s 15, a na trećemu je mjestu Slavko Sobin s 14 bodova. Četvrto mjesto dijele Ana Majhenić i Ivan Vukušić s 12 bodova, slijedi Jelena Glišić s 11 bodova, dok začelje s 9 bodova drže Marko Tolja i Tamara Loos.
 

Pročitajte više