Jacksonovi CD-i razgrabljeni, a povrat novca za kupljene ulaznice upitan

DA SU obožavatelji apsolutno ludi za pop kraljem Michaelom Jacksonom, odavno je jasno. Tako je i njegova najavljena povratnička turneja izazvala oduševljenje među fanovima koji su to dugo čekali i pohitali su po ulaznice za koncerte. Neki obožavatelji platili su tisuće dolara da bi vidjeli, kako je najavljeno, posljednji nastup kralja popa.

Iznenadna smrt je obožavatelje ostavila u šoku, ali i postavila pitanje vraćanja novca za prodane ulaznice te posljedice koje će to ostaviti AEG-u, promotorima koncertne turneje u Londonu. Posljedice su u svakom slučaju ozbiljne, a financijski gubici neće se znati mjesecima, javlja Los Angeles Times.

Za čak 50 koncerata u londonskoj O2 Areni prodano je 750.000 ulaznica u vrijednosti većoj od 85 milijuna dolara. Koncerti su trebali početi 13. srpnja, i trajati do 6. ožujka 2010. BBC piše da je svima koji su ulaznice kupili direktno od O2 Arene ili od agencija koje promoviraju turneju, povrat osiguran. Najlošije će proći oni koji su ulaznice za spektakl nabavili privatnim kanalima.

Razgrabljeni svi Jacksonovi albumi

Stručnjak za turneje časopisa Billboard Ray Waddell ocijenio je da će vraćanje 85 milijuna dolara biti jako komplicirano ali da će morati biti provedeno po zakonu. Pored toga, veliku će ulogu igrati stvarni uzrok Jacksonove smrti. Prema stručnjacima, ako je Jackson umro od predoziranja drogom ili razloga koji su ranije postojali, producent bi mogao biti odgovoran za svaki gubitak, što uključuje i novac utrošen za produkciju i značajan trošak refundiranja oko 750.000 karata koje su već prodane.

U slučaju da je Jackson u ugovoru potpisao da će vratiti predujam u slučaju da ne nastupi, tvrtka AEG mogla bi završiti na sudu zajedno s dugim nizom ostalih Jacksonovih vjerovnika. Dok se to ne razjasni, jedan od prvih zadataka AEG-a bit će će potraga za izvođačima koji mogu popuniti iznenada ispražnjene termine i napuniti londonsku O2 Arenu, koja ima 20.000 sjedala.

No, fanovi ne odustaju. Police svih CD shopova na kojima su stajali albumi pop kralja su se ispraznile. Prodavači su izjavili kako je ludilo počelo odmah nakon što je objavljena Jacksonova smrt, a dodali su i kako misle da je dosta ljudi kupilo CD u nadi da će ga jednoga dana prodati i na tome zaraditi velike novce, jer ipak je Jackson legenda svojeg vremena.

I.M.L.
Foto: JLP

Pročitajte više