Jacques Houdek: Ako pobijedim u "X Factoru" show će preimenovati u "XXL Factor"

JACQUES HOUDEK ovih je dana dobio dopuštenje produkcije da konačno ispriča svoja iskustva s audicija za britanski "X Factor". Jacques je u razgovoru za Index priznao da mu je bilo teško šutjeti o tome, iako je na prvoj audiciji bio još u siječnju: "Dva sam tjedna čekao njihovo odobrenje da mogu bilo što reći. Imali su razumijevanja, jer drugi kandidati nisu u takvom položaju kao ja. Kod njih se doslovno ništa ne otkriva o natjecateljima showa prije nego krenu emisije. Rekao sam im da dva tjedna nisam mogao živjeti od medija i poziva pa su mi na kraju progledali kroz prste".

"Poželio sam vrištati od sreće i uzbuđenja"

Jacques je nakon nekoliko audicija ušao među prvih sto kandidata te kaže da je želio vrištati od sreće i svima ispričati što mu se događa. "Cijela priča traje od prvog mjeseca, jer je tad bila prva audicija. Tek nakon četvrte dolazite pred žiri. Mislim da su nam rekli da se prijavilo preko 250 tisuća ljudi iz cijele zemlje, a ja sam ušao u prvih sto. Moram još proći dva koraka da uđem među 24 odabrana kandidata pa zatim među 12 finalista. Poželio sam vrištati od sreće i uzbuđenja. Moji najbliži su znali što se događa, a naši mediji su me krenuli kontaktirati tek kad su me britanski mediji izdvojili među top pet kandidata. Onda sam se zezao da je to neki moj rođak na audicijama, da ima slično ime kao i ja, ali konačno sam dobio dopuštenje da otkrijem da sam to ja", pojašnjava nam Jacques.

Poziv na show dobio je prošle godine kad se u Londonu pojavio na reality natjecanju Open Mic. Odlučio je iskoristiti priliku i prijaviti se na "X Factor", a prvo pojavljivanje pred žirijem prošlo je jako dobro. "Imao sam tremu. Neki su pisali da sam bio bahat što uopće ne odgovara istini. Nikad u životu nisam bio zbunjeniji. Razgovor je tekao kojih 10 minuta. Pitali su me neke osnovne stvari i kad sam im rekao da u Hrvatskoj imam karijeru zanimalo ih je sve o tome. Gary me pitao bi li nas prepoznali u Hrvatskoj da zajedno prošećemo ulicom, ja sam rekao da bi vjerojatno mene prije prepoznali s obzirom na moju veličinu. Bili su jako oduševljeni činjenicom da je netko tko je realiziran u svojoj zemlji, došao u taj show. Louis Walsh mi je zahvalio što sam došao i sretan je što sam spreman riskirati svoju karijeru zbog mogućih većih stvari", kaže Jacques no dodaje kako ne misli zanemariti karijeru i obožavatelje u Hrvatskoj.

"U jednu ruku mi je drago da nisam na Dori pobijedio"

"Otišao sam na 'X Factor', jer sam shvatio da je to najkraći i najbolji put za ostvarenje neke inozemne karijere. To je moj život i moj san, neki novi izazov i mislim da imam pravo na to, ali i dalje radim na svojoj karijeri kod nas", rekao nam je glazbenik koji je jučer na svom Facebook profilu pod naslovom "Jacques Houdek X Factor audition" objavio svoj novi spot za pjesmu "Srećom imam tebe". Kaže kako je time želio pokazati da mu je i dalje stalo do njegovih hrvatskih fanova. "Već sam pripremio cijeli album koji će izaći na Valentinovo. Stvarno nije stvar u tome da sam razočaran u Hrvatskoj. Mnogi su pričali da sam u London otišao zbog razočaranja na Dori. Meni je u jednu ruku drago da tamo nisam pobijedio, jer su zlobnici vidjeli da mi nije to natjecanje bilo namješteno. Uživam u svojim angažmanima u Hrvatskoj, vratio sam se na deset dana i bit ću malo na moru, a nakon toga se vraćam u London", kaže Houdek.

"Kelly mi je poručila: 'Želim da pobijediš u ovom showu'"

U "X Factoru" mu predviđaju velik uspjeh, a Kelly Rowland ga je istaknula kao favorita za pobjedu. "Dobio sam četiri 'Yesa', bez trunke razmišljanja. Kad su mi podijelili komplimente zbunjeno sam krenuo van, zaboravio sam uopće da moraju glasati pa su me zaustavili. Gary je rekao da moraju glasati iako ne vidi svrhu, jer smatra da su već sve rekli. Kelly mi je poručila: 'Želim da pobijediš u ovom showu. Toliko stvari kod tebe volim. Volim tvoj stil, tvoj glas, ali najviše mi se sviđa to što si tako simpatičan, kao medvjedić i samo te želim grliti'. Gary Barlow je nevjerojatno simpatičan lik, a Louis mi je gotovo ponudio snimanje CD-a tamo na pozornici. Rekli su mi da sam ja baš ono što traže", oduševljeno priča Jacques te napominje kako je uz brojne skaute u publici baš tog dana bio vlasnik licence "X Factora", Simon Cowell: "Nisam ga upoznao, ali vjerujem da me slušao. Dobio sam i nekoliko jako dobrih ponuda od skauta".

"Prekidali su me tijekom pjesme sa pljeskom, a kasnije sam dobio standing ovation"

Na audiciji je otpjevao pjesmu Whitney Houston "Greatest Love of All" i dobio ovacije: "Pjesmu u originalu pjeva George Benson i meni je ta njegova verzija draža. Prekidali su me tijekom pjesme sa pljeskom, a kasnije sam dobio standing ovation, čak su mi radili one ljudske valove. Da i nisam prošao dalje, bio bih zadovoljan, jer sam zaista uživao". Jacques posljednjih mjeseci živi na relaciji London-Zagreb, a spreman je zbog karijere preseliti u inozemstvo. "Pola sam vremena tamo, a pola tu, zaista stalno putujem. Rano je još razmišljati o tome kako ću proći na showu i hoću li ostvariti karijeru tamo. Mislim da je to još daleko. Zadao sam si deset godina da ostvarim neke svoje ambicije, no one nisu nerealne. Ne mislim postati novi Michael Jackson", tvrdi on.

"Ako izvozimo kulen i neke druge stvari, zašto ne bi izvozili glazbu?"

"Uvijek dajemo podršku našim sportašima kad uspiju u inozemstvu pa ne vidim zašto ne bi podržali i glazbenike. Jako je puno 'hejtera', ne samo u mom slučaju nego općenito. Ne znam zašto, jer ako izvozimo kulen i neke druge stvari, zašto ne bi izvozili glazbu? Britanski mediji su mi dali nadimak 'Croatian Sensation' i ako to pomogne Hrvatskoj bilo bi mi jako drago. Nadam se da će Hrvatska biti ponosna na mene, volio bih to", kaže Jacques kojeg ni ovaj put nisu zaobišli vicevi na njegov račun. "Netko je rekao da sam išao u London trbuhom za kruhom, to mi je bilo super kad sam čuo. Istinu su rekli. U svakom slučaju ako pobijedim u 'X Factoru' show će preimenovati u 'XXL Factor'", izjavio je Jacques Houdek.

Pročitajte više