Jacques Houdek nakon turneje Kinom: Ostao bih gladan da nisam naučio jesti štapićima

Foto: Instagram

Jacques Houdek je nedavno bio na turneji u Kini, a po povratku u Hrvatsku ispričao je svoje dojmove.

Kineskoj publici zapjevao je operne arije, kancone, svjetske hitove, ali i poneku hrvatsku i kinesku pjesmu. "Jako pjevan jezik, cijela dvorana je pjevala s nama... Mo lIh va, tako se zove pjesma, jedna tradicionalna njihova pjesma o cvijetu jasmina", ispričao je pjevač u razgovoru za In Magazin.

Zbog svojih nastupa proputovao je gotovo sve pokrajine Kine. 

"Čitava zemlja je jedan veliki botanički vrt, to me oduševilo. A da su malo prestrogi, jesu. No to se opet super odražavalo na organizaciju koja je besprijekorna. Bili smo dva tjedna odsječeni, nismo mogli normalno komunicirati, niti koristiti naše mreže. Mene fascinira ta njihova odlučnost da budu svoji, da ne puštaju Zapad u svoje", ispričao je Jacques.

Naposljetku se osvrnuo i na kinesku hranu.

"Morao sam naučiti baratati štapićima, inače bih ostao gladan. To ne bi bilo dobro. Živčan i gladan pjevač, to ne ide skupa. Svaka pokrajina ima svoje neke drugačije recepture i mi smo se trudili probati koliko je god moguće domaće, a da ostanemo u nekim gabaritima da ne probamo baš neku preegzotičnu hranu", ispričao je Houdek koji je, čini se, privukao veliku pažnju u Kini.

"Nisam ni znao da sam ja u Kini bog bogatstva. Šalim se malo, naravno, ali ja toliko neodoljivo podsjećam na tog čovječuljka iz njihove legende. Na svakom kutku sam izazivao ogromnu pozornost, gdje god bi prošli, jer sam im neobičan i simpatičan pa bi se i slikali sa mnom na ulici", zaključio je.

Pročitajte više