Jedan je obožavatelj pogledao novi nastavak Dine prije svih, razlog slama srca

Foto: Profimedia

DUGOIŠČEKIVANI nastavak filma Dina trenutno je najveći hit u filmskom svijetu, a nakon što je proteklog vikenda održana svjetska premijera filma Dina: Drugi dio, fanovi ne prestaju pričati o njemu. 

No jedan fan je film pogledao prije svih, a iza svega se krije tužna priča. Naime, šest tjedana prije službene premijere film je tajno prikazan na odjelu za palijativnu skrb u bolnici Quebecu, piše Washington Post. 

Posljednja želja 

Jedan je pacijent za svoju posljednju želju poželio pogledati novi nastavak filma, pa su iz bolnice kontaktirali redatelja Denisa Villeneuvea. Redatelj i njegova supruga isprva su željeli ugostiti umirućeg fana u svom domu, no on je bio preslab za putovanje, a kada je postalo jasno da se bliži njegov kraj, redateljev asistent hitno je odletio u Quebec s njegovim laptopom kako bi mu ispunili posljednju želju. 

 

Svi uključeni morali su potpisati ugovor o povjerljivosti. Oni koji su prisustvovali projekciji filma morali su ostaviti svoje mobitele izvan bolesničke sobe u kojoj se prikazivao film, a soba je bila zamračena i izolirana od pogleda. 

Ostalo mu je tek nekoliko tjedana života 

Iz udruge L’Avant, koja ispunjava posljednje želje umirućih, otkrili su kako je organizacija cijelog projekta bila zahtjevna: "Bili smo ograničeni vremenom jer je pacijentu ostalo tek nekoliko tjedana života. No, tim koji je radio na Dini bio je iznimno ganut ovom željom i rekao nam da upravo za ovakve ljude stvaraju filmove." 

Čovjek je zbog prevelikih bolova uspio pogledati tek polovicu filma, a nekoliko dana kasnije je preminuo. Doznalo se da je bio u svojim 50-ima te da je imao težak život. 

Pročitajte više