Jedna Balaševićeva pjesma posvećena je Zadraninu koji ga je branio pred kritičarima

Foto: Instagram

BORIS MARIN bivši je vođa navijačke skupine Tornado iz Zadra, ali i veliki i dugogodišnji fan Đorđa Balaševića. 

Kad je Balašević 2017. godine trebao nastupiti u Zadru, javili su se oni koji smatraju da Đole u tom gradu nije dobrodošao. Od takvih ga je objavom na svom Facebook profilu branio Marin, a Đoletova kćer je Panonskom mornaru pokazala objavu. Balašević se Marinu zahvalio u svom duhovitom stilu, ostao je u kontaktu sa Zadraninom i pozivao ga da s obitelji dođe u Novi Sad, a Marin tvrdi da je popularni kantautor čak skladao i pjesmu njemu u čast. 

Riječ je o pjesmi Stih iznad svih. "Prije nego što je izbacio pjesmu rekao mi je da ju je napisao. Ako je bolje poslušate i ako poznajete njegov opus odmah ćete primijetiti da je to jedina Balaševićeva pjesma koja nije napisana na ekavici. Meni ne bi smetalo da je, to sam mu i rekao, ali on mi je odgovorio da mi nije želio stvarati dodatne probleme", rekao je Boris Marin za Antenu Zadar.

U pjesmi se spominju i dva Zadrana kojima dva čempresa na hridi Jadrana stoje u spomen. "Možda neki to ne znaju, drugi Zadranin je Krešimir Ćosić koji je bio njegov veliki prijatelj. Pričao mi je da su se upoznali u Ljubljani davnih godina", kaže Marin. 

Pročitajte više