Jeff Bezos nagradio Dolly Parton sa 100 milijuna dolara: "Ona daje srcem"

Screenshot: Twitter

JEFF BEZOS dodijelio je pjevačici Dolly Parton 100 milijuna dolara kako bi se djeci omogućio pristup knjigama diljem svijeta. Naime, zaklada pjevačice Dolly Parton's Imagination Library posvećena je njezinom tati, a preko nje želi motivirati djecu da čitaju i preko organizacije dobiju besplatne knjige, piše CNN.

Nagradu za hrabrost i uljudnost, uz koju je dobila 100 milijuna dolara, Dolly je primila od Bezosa i njegove supruge Lauren Sanchez.

 

"Nagrada odaje priznanje liderima koji visoko ciljaju, pronalaze rješenja i djeluju u humanitarne svrhe", rekla je Lauren.

"Ona daje srcem. Ono što je učinila za djecu, opismenjavanje i mnoge druge stvari jednostavno je nevjerojatno", nadovezao se Bezos, a Dolly mu je zahvalila.

"Jeste li rekli 100 milijuna dolara? Uvijek sam si govorila da ću se truditi dati novac ondje gdje mi srce kaže. Dat ću sve od sebe da ovim novcem napravim dobre stvari. Kad su ljudi u poziciji da pomognu, trebali bi pomoći. Hvala ti, Jeff", rekla je pjevačica.

Inače, Parton je ranije donirala milijun dolara Sveučilišnom medicinskom centru Vanderbilt, koji je pomogao u razvoju Moderninog cjepiva protiv covida-19.

Pročitajte više