Jeff Bridges u novom projektu braće Coen

NOVI projekt braće Coen ("Millerovo raskršće", "Fargo", "Tko je ovdje lud?", "Spaliti nakon čitanja") bit će vestern "True Grit", adaptacija knjige Charlesa Portisa prema kojoj je 1969. snimljen istoimeni film koji je američkoj ikoni Johnu Wayneu donio Oscara. Film je ponovno spojio Coenove sa Scottom Rudinom koji je s braćom surađivao i na trileru "No country for old men" koji im je 2007. donio čak četiri kipića.

Isto tako, ovaj film mogao bi ponovno ujediniti i ekipu zaslužnu za jedan od ponajboljih filmova iz njihova opusa, "Veliki Lebowski" koji uživa kultni status među ljubiteljima sedme umjetnosti. Naime, Paramount pregovara sa Jeffom Bridgesom  koji bi se mogao pojaviti u glavnoj ulozi kao šerif Rooster J. Cogburn. Njihov film stavio bi daleko veći naglasak na književni predložak nego što je to bio slučaj sa verzijom Henrya Hathawaya iz 1969.

Braća Coen na nedavno održanom filmskom festivalu u Torontu predstavili su i svoj najnoviji film, crnu komediju "A serious man", a poznato je i da u planu imaju još nekoliko projekata među kojima su "Gambit", "Suburbicon" i "The Yiddish Policemen's Union". Jeff Bridges nedavno se pojavio u "The men who stare at goats" zajedno s Goergeom Clooneyem, a gledat ćemo ga i u nastavku popularnog "TRON-a" iz 1982.
 

Pročitajte više