Jelena Rozga: Huljićevo neslaganje s HTV-om nije moj problem

"Trema nema veze s godinama, iako ne mogu definirati čega me strah. Ne bojim se da ću možda loše otpjevati...Možda me strah da padnem tijekom nastupa." - kaže nam Jelena, o čijoj se pjesmi "Nemam" ove godine priča kao o najvećem favoritu. Novinski napisi o tome da njezina pjesma neodoljivo podsjeća na uspješnice Harija Varešanovića i Željka Joksimovića ("Lejla" i "Lane moje") s kojima su spomenuti nastupili ranijih godina na Euroviziji, kaže, ne zamaraju je.

"Meni ne liči na "Lejlu" ni "Lane moje", nema to nikakve veze i uopće me takve gluposti ne zanimaju." - komentira Jelena, kojoj je glazbu za pjesmu s kojom će nastupiti napisao dugogodišnji mentor Tonči Huljić. Huljić je poznat po tome da ne riskira kada su hitovi u pitanju, pa se nerijetko povodi za provjerenom metodom ranijih glazbenih uspješnica. A kako su "Lejla" i "Lane moje" bile pobjedničkim pjesmama čak dviju zemalja, ne bi čudilo da je upravo u njima Huljić pronašao inspiraciju za Rozginu pjesmu.

Nedavno se pisalo i o tome da bi Jelenina pjesma, unatoč dobrim izgledima da bude ona pobjednička, mogla ponovno završiti kao nižeplasirana, te da bi ovaj put za to mogao biti krivac upavo Huljić. Naime, zbog "neriješenih poslova" između Huljića i HTV-a (pričalo se da je Huljić već neko vrijeme u sukobu s HTV-om zbog navodnih nesuglasica nastalih oko otkupljivanja serija načinjenih u produkciji AVA-e, a čiji je Huljić suvlasnik), Rozgina pjesma mogla bi platiti cijenu. Naime, čak ni glasovi publike koja u glasanju ima udio od pedeset posto neće joj pomoći da se domogne prvog mjesta, ako joj stručni ocjenjivački sud HTV-a dodjeli niske ocjene.

"To nije moj problem, nadam se da te nesuglasice, ako postoje, neće osjetiti žiri i publika." - kratko nam je prokomentirala Jelena. Ostale natjecateljske pjesme još uvijek nije sve čula, pa nam, kako kaže, ne može ni komentirati konkurenciju, no vjeruje u svoj nastup, na kraju kojega će joj se pridružiti i Zlatko Pejaković.

"Pripremali smo se zaista polako, sve je išlo nekim svojim tokom, ja sam prava mala Dalmatinka tako da ne volim ništa raditi u žurbi i pod pritiskom. S pripremama smo počeli već sredinom siječnja i sve je spremno." - samouvjerena je Jelena, koja će na drugoj polufinalnoj večeri u petak nastupiti odmah iza 17-godišnje Sabrine, o kojoj se svojevremeno pričalo kao o njezinoj mogućoj nasljednici u Magazinu. Sabrina, o kojoj se zbog njezina glasa također priča kao o jednoj od novih nada hrvatske glazbene scene, bila je, naime, svojevremeno predložena od strane Đorđa Novkovića kao novi glas Magazina. Budući da joj je tada bilo tek 15 godina, njezino je mjesto ipak preuzela Ivana Kovač.

Foto i tekst:B.S.

Pročitajte više