Jezikova juha u Sarajevu: Nije se rodio tko bi Stephanu ugodio

GRAD sevdaha na meniju je Jezikove juhe. Sa svojom vjernom ekipom Stephan Macchi se našao u centru Sarajeva, u Inat kući, koja će im itekako prkositi. Iako je vlasnik Kenan veseljak i šaljivdžija, vrlo je ozbiljno shvatio Stephanov posjet i upućene kritike.

Vlasnik je ponosan na nacionalnu kuhinju u svom restoranu, koju naziva i zdravom. Stephan je, pak, oduševljen uređenjem restorana koji je vrlo ugodan sa svojim povijesnim interijerom, narodnim nošnjama, predmetima i slikama. Kad bi preuzeo restoran, Stephan je uvjeren da bi dobio Michelinovu zvjezdicu kroz godinu dana. No nije mu se svidjelo što Inat kuća radi po principu samoposluge.

Stephan postao Gospodin Tegoba


Iako je Stephan imao nekoliko primjedbi, bosanska kuhinja je ipak odgovarala zahtjevnom francuskom nepcu. Nakon Stephanovih primjedbi  na kušanu hranu, Kenan je prokomentirao: "Nije se rodio tko bi Stephanu ugodio!. Kad je krenuo u razgledavanje restorana, inspektor Macchi je imao što vidjeti! Donji dio, u kojem je kuhinja, totalna je suprotnost gornjem; voda koja konstantno curi, cijevi koje zvižde, a tek opušci u kuhinji! Izazvan, Stephan je Kenanu priredio spačku – natjerao ga je da čisti pred kuharicom. Kao odgovor na tu provokaciju, Kenan je Stephana nazvao papučarom te ga  "počastio" još jednim nadimkom: Gospodin Tegoba.

Stephan je u Sarajevo pozvao svog dugogodišnjeg prijatelja, poznavatelja i ljubitelja  orijentalne kuhinje – Erica, kako bi dao nekoliko savjeta vlasniku bosanskog restorana Inat kuća. Između dvojice Francuza Kenan se odjednom stvorio u "francuskom sendviču". Bosanski humor na francuski način serviran je u utorak, 26. travnja u 22 sata na RTL-u.

>Tema: Jezikova juha: Članci, fotografije, videoclipovi

Pročitajte više