Joaquin Phoenix svirao u zatvoru

U FOLSOMU, zloglasnom zatvoru u kojemu kazne izdržavaju neki od najokorjelijih i najopasnijih zločinaca Kalifornije, holivudski glumac Joaquin Phoenix je održao koncert.

Phoenix je koncert održao u počast Johnnyju Cashu, legendarnom country glazbeniku kojeg glumi u biografskom filmu Walk the Line, koji mnogi, slično kao i samog Phoenixa, drže jednim od ovogodišnjih "oskarovskih" favorita.

Johnny Cash je godine 1968. u Folsomu održao koncert koji mnogi drže jednim od najvećih glazbenih događaja 20. stoljeća. uz koji je vezana Cashova klasična pjesma "Folsom Prison Blues".

Phoenix je koncert održao u zatvorskoj kapeli pred oko 50 zatvorenika, u organizaciji Prison Fellowshipa, dobrotvorne udruge specijalizirane za biblijske i druge tečajeve u zatvorima.

Phoenixova publika je bila oduševljena, iako je glumac skromno priznao da se njegov glazbeni talent ne može mjeriti s Cashovim. Phoenixu je pri koncertu pomagao glazbenik Shooter Jennings, koji u filmu tumači vlastitog oca Waylona Jenningsa.

Phoenix se prije koncerta publici ispričao što s njim nije njegova filmska partnerica Reese Witherspoon, iako je "svjestan da bi rađe gledali nju nego njega".

Phoenix i Jennings su nakon održanog koncerta u znak sjećanja dobili registrarske tablice sa svojim imenima.

D.A.

Pročitajte više