John Travolta slavi rođendan. Kladimo se da će vas šokirati koji

Foto: EPA

Legendarni američki glumac John Travolta slavi, vjerovali ili ne, 70. rođendan. Zvijezda filmova Briljantin, Groznica subotnje večeri i mnogih drugih hitova svojim se atraktivnim nastupima i karizmom probio do vrha holivudske scene. Travolta se proslavio kao kralj diska u ulozi Tonyja Manere u hit-filmu Groznica subotnje večeri, što mu je donijelo prvu nominaciju za Oscara, piše dpa.

Imao je kultnu ulogu u gangsterskom filmu Pakleni šund Quentina Tarantina te je drugu nominaciju za Oscara dobio za izvrstan portret ubojice Vincenta Vege. Prošle godine je objavljeno da će glumiti u filmu Atentat, o mogućim mafijaškim vezama u atentatu na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja 1963. Uz njega bi trebali glumiti Al Pacino i Viggo Mortensen, no još se ništa ne zna o početku snimanja.

Travolta se povukao posljednjih godina zbog tragedija. Prvo mu je umro sin Jett 2009., a 2020. i njegova supruga, glumica Kelly Preston. U braku su proveli 30 godina i dvaput su zajedno glumili - u komediji Stručnjaci i gangsterskoj drami Gotti: U sjeni mog oca.

 

Pročitajte više