Još jedna glumica tuži Weinsteina: "Dva puta me silovao"

Foto: Press

GLUMCA Paz de la Huerta još je jedna u dugom nizu glumica koje su holivudskog producenta Harveyja Weinsteina optužile za seksualno uznemiravanje ili, u ovom slučaju, silovanje. 

Naime, Paz tvrdi da ju je Weinstein dva puta silovao još 2010. da bi zatim krenuo u kampanju zlostavljanja što je naštetilo njezinoj karijeri. 

Njujorška policija trenutno istražuje njezine optužbe, ali nije podignuta optužnica. Doduše, Weinstein je u New Yorku optužen za još jedan slučaj silovanja. Glumica tvrdi da joj je prvi put prijetio da neće nikada raditi u Hollywoodu ako ne pristane na seks, a zatim je silovao nakon što ga je odbila. Nakon toga nastavio ju je zivkati. Nakon toga pristala je doći u njegov hotel u nadi da će tako prekinuti telefonsko uznemiravanje, ali i tada ju je silovao. Glumica priznaje da se tog puta napila jer je "bila nervozna", ali producent je to iskoristio. 

De la Huerta tvrdi da ju je Weinstein mjesec dana kasnije pokušao natjerati na seks s još jednom ženom, a godinu dana nakon spornih događaja de la Huerta je izgubila posao na HBO-ovom showu "Boardwalk Empire" i uvjerena je da je upravo Weinstein razlog njezina otpuštanja. Kao dokaz prilaže fotografiju Weinsteina i Martina Scorsesea (producenta i redatelja serije) kako razgovaraju samo nekoliko tjedana prije nego joj je uručen otkaz. 

Weinsteinov odvjetnik tvrdi da se radi o "neosnovanim tvrdnjama nestabilne osobe koja ima bujnu maštu". 

Glumica pak tvrdi da joj Weinstein oštetio karijeru i prouzročio gubitke od "najmanje 60 milijuna dolara". 

Iako je lako povjerovati u optužbe protiv holivudskog ljigavca koji je u kratkom vremenu skupio preko 75 optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanje, činjenica je i da je de la Huerta više puta izazivala skandale koji su redovito bili posljedice njezine ovisnosti o drogama i alkoholu. 

Napadala je kolege na snimanju, izbačena je s dodjele Zlatnih globusa, a svojevremeno je tvrdila i da ju je poševio duh Elvisa Presleyja kada je posjetila Graceland. Sve to dovodi do zaključka da krivca za njezino otpuštanje nećemo nužno naći na Weinsteinovoj adresi. 

Pročitajte više