Jose Carreras doputovao u Pulu

JEDAN od trojice najpoznatijih tenora u svijetu Španjolac Jose Carreras doputovao je danas osobnim zrakoplovom iz Barcelone u Pulu gdje će sutra navečer u Areni održati gala-koncert u prigodi svečana otvorenja 7. glazbeno-scenskog "Histria-festivala".

Carreras je u zračnoj luci na kratkoj konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što će nakon osam godina opet nastupiti u pulskom amfiteatru pred pulskom publikom.

"Dat ću kao i uvijek sve od sebe kako bih opravdao očekivanja te publike", poručio je Carreras. Odgovarajući na novinarske upite, kazao je kako do sada nije nastupio sa sopranisticom Ivom Mulom koju mu je osobno preporučio dirigent maestro David Gimenez.

Govoreći o osjećaju nastupa u Areni, istaknuo je kako se upravo zahvaljujući suvremenoj opremi i kvalitetnu ozvučenju koncertima na otvorenom vjerno prenosi izvorna boja glasa. Dodao je kako nakon sutrašnjeg nastupa u Areni putuje u Sarajevo gdje će 10. srpnja nakon punih 12 godina ponovno održati koncert.

Jose Carreras nastupit će sutra u Areni u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a na programu su arije i dueti iz poznatih opera te španjolske i talijanske kancone.

Pročitajte više