Josipa Lisac pokazala što je radila nekoliko dana prije nastupa na inauguraciji

Foto: Instagram

NA DANAŠNJOJ inauguraciji Zorana Milanovića hrvatsku će himnu otpjevati Josipa Lisac koja je prije svečanosti imala jako malo vremena za odmor.

Naime, glazbena diva je na Valentinovo održala koncert u Beogradu gdje je proslavila i svoj 70. rođendan. Josipa je u beogradskom Sava centru nastupala u pratnji svog benda, a specijalni gost koncerta bio je Vukašin Marković, frontmen beogradskog benda Irie FM. 

Danas, na dan inauguracije, pjevačica se na Instagramu pohvalila fotografijom s koncerta. "Volim Beograd. Ja sam se razvijala u bivšoj državi, tu sam bila prepoznata odmah od ljudi izuzetnog autoriteta. Zahvaljujem se što ste došli, što ste uvijek tu. Što kroz kreaciju mogu pokazati ono što jesam. Kakve je sve divne trenutke, događaje meni priuštio Beograd! Nisam to rekla za pljesak, već iskreno! Hvala vam najljepša što ste došli", rekla je Josipa na koncertu, prenose srpski mediji.

Osim himne, na inauguraciji će biti izvedena još jedna domoljubna pjesma. Riječ je o legendarnom hitu To je tvoja zemlja Vice Vukova koju će izvesti klapa Hrvatske ratne mornarice. Pjesmu su, kažu dečki, prilagodili klapskom izvođenju.

Podsjetimo, na inauguraciji Kolinde Grabar-Kitarović bilo je nešto više glazbe. Osim himne, međimursku pjesmu Dej mi Bože otpjevala je Renata Sabljak. Folklorni ansambl Lado je zatim otpjevao tradicionalnu pjesmu Lijepo pjeva za lugom djevojka, a Radojka Šverko uz pratnju orkestra HV-a pjesmu Ljubim te do bola.

Zborovi su pjevali i dijelove opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca, a svečanost je završena pjesmom Dream for the future zbora Izvor.

Pročitajte više