Joss Stone se prostituirala za dobre pjesme?

U intervjuu za Rowdy.tv poznati je američki producent Dallas Austin izjavio kako je mlada Britanka Joss Stone, u namjeri da dobije što bolji tretman kod svojih glazbenih suradnika, spavala s Novelom i Raphaelom Saadiqom, većinskim autorima njenog novog albuma. Takvi su "pothvati", kaže Austin, vrlo česta pojava u beskrupuloznoj glazbenoj industriji, ali među starletama koje pokušavaju snimiti prvi album, dok zvijezde Jossinog kalibra uglavnom ne koriste takve "metode".

Spomenuti glazbeni producenti surađuju s brojnim pjevačima i barem jednom tjedno pokušavaju lansirati novo glazbeno ime, pa se Joss, navodno, uplašila da će, unatoč popriličnoj svoti koju im je isplatila njena diskografska kuća, od njih dobiti "glazbene mrvice". Da se to ne bi dogodilo, po riječima Dallasa Austina, Joss je odlučila "raditi" kao njene neafirmirane kolegice, pa je u nekoliko navrata spavala sa svojim producentima.

"Novel me nekoliko puta zvao iz studija, nakon seksa s Joss. Bio je oduševljen, jer nije očekivao da će ona pristati na takav aranžman", rekao je Austin. Mlada pjevačica još nije odgovorila na provokacije svojih glazbenih suradnika, a britanski mediji pišu kako će to učiniti sudskom tužbom, jer najnovije tvrdnje nimalo ne idu u prilog ovoj sve češće prozivanoj glazbenoj zvijezdi.

Njezin novi album "Introducing Joss Stone" doživio je zaista neobičnu sudbinu - dok se u Europi prodaje punom parom i nailazi na odlične kritike, u Britaniji ga proglašavaju "debaklom desetljeća", osporavaju mladoj pjevačici talent i već je nazivaju "zvijezdom na zalasku". Čime se to toliko zamjerila svojim sunarodnjacima, nije poznato.

D.K.
Foto: AFP

Pročitajte više