Kako je Bob Saget postao najpoznatiji TV tata na svijetu

Foto: Profimedia

ULOGA brižnog oca Dannyja Tannera u Punoj kući komičaru Bobu Sagetu priskrbila je titulu "omiljenog američkog tate".

Saget je američku i svjetsku javnost osvojio već 1987. godine kad je emitiranje serije počelo, a kako je popularnost showa rasla tako su rasle i simpatije prema komičaru kojemu je to bila prva veća uloga.

Pojavio se i u Punijoj kući

Dana 22. rujna 1987. godine ABC je emitirao prvu epizodu Pune kuće, serije koja je na neki način obilježila 90-e. Emitirala se do 1995. godine, a Netflix je zatim snimio nove epizode pod nazivom Punija kuća u kojima se pojavljuje većina originalne glumačke postave, pa tako i Saget. Izostale su jedino blizanke Olsen.

Puna kuća prati Daniela Dannyja Tannera, novinara i voditelja u San Franciscu. Kada ostane udovac dolaze njegov najbolji prijatelj Joseph Joey Gladstone i njegov šurjak Jesse Kastopolis da bi mu pomogli odgajati njegove tri kćeri - D.J., Stephanie i Michelle.

Uloga Dannyja na početku je ponuđena Billu Maheru, no on ju je odbio, a producenti su se zatim sjetili Sageta, tada komičara na početku karijere.

"Jako ih volim, Jodie mi je bila poput djeteta"

Saget je često u javnim nastupima komentirao odnose među ekipom sa serije.

"Jako sam blizak s Candace (D.J., op.a.), uvijek smo bili, još otkad smo pustili prvu epizodu. A Jodie (Stephanie, op.a.) je znala prespavati kod mene i igrati se s mojom kćeri Aubrey", rekao je gostujući u jednom podcastu. Tad je otkrio i da je ostao blizak i sa sestrama Olsen koje su glumile Michelle.

"Jako ih volim. Kad sam u New Yorku ili kad su one ovdje u Los Angelesu, obavezno se vidimo", izjavio je tad.

"Sve su mi prijateljice, ali Jodie mi je vjerojatno bila više poput djeteta. Ali sve su bile tu za mene kada sam prolazio kroz teške situacije", zaključio je tad.

Godine 2014. Saget je objavio memoare pod neočekivanim naslovom - Dirty Daddy. U memoarima je priznao da je privatno u to vrijeme bio potpuno drugačije od "dobrice" Dannyja te da su on i kolege iz serije često na setu radili razne nepodopštine. Priznao je i da je ponašanjem često ljutio producente i roditelje na setu, no rekao je da drugačije ne bi izdržao snimanje te serije.

"Sad znam da je ipak vrijedilo utjeloviti dobrog oca za milijune ljudi", priznao je godinama nakon snimanja serije.

Do samog kraja ostao je dobar prijatelj s kolegama iz serije, Stamosom i Culierom.

 

Pročitajte više