Kako je moguće da je ban Jelačić oživio i odšetao s novčanice?

Foto: Luka Šangulin/Index/Press

STAVITE novčanicu na stol, uzmite mobitel, pokrenite aplikaciju Hrvatski velikani i gledajte kako se čarolija događa.

Ova čarolija doduše ima potpuno logično objašnjenje - proširenu stvarnost.

<br>

No, krenimo redom. Hrvatska tvrtka Delta Reality napravila je zabavnu aplikaciju Hrvatski velikani kako bi pomoću hrvatske povijesti približila Hrvatima proširenu stvarnost.

"Htjeli smo napraviti edukativnu aplikaciju proširene stvarnosti čisto da približimo taj koncept. Jednog dana šetao sam Trgom bana Jelačića i, kako se sve više priča o tim naočalama proširene stvarnosti koje ćemo uskoro imati, koje su prozirne, razmišljao sam kako će biti fora kad ožive stvari oko nas te da će za nekoliko godina ban Jelačić doslovno skočiti s kipa, trčkarati oko nas i pričati nam neke povijesne podatke. Počeli smo razmišljati da to već sad možemo napraviti jer svi u džepovima imamo novčanice koje mogu biti okidači takvih animacija", ispričao nam je direktor tvrtke Delta Reality Darian Škarica.

Aplikaciju za Android možete preuzeti preko Google Play trgovine, a aplikacija za iPhone dostupna je na iOS App trgovini.

"Aplikacija je besplatna i ne planiramo je monetizirati tako da ćemo naplaćivati korisnicima njeno korištenje", ističe Škarica.

Delta Reality tvrtka je koja se već godinama bavi razvojem kreativnih interaktivnih instalacija te rješenja u digitalnim stvarnostima.

Surađuje s najvećim svjetskim brendovima, kao što su Samsung, Microsoft i Disney, a svojim klijentima nudi gotova rješenja i consulting vezan uz proširenu, virtualnu i miješanu stvarnost.

<br>

Pročitajte više