Kako miješate čaj? Stručnjak kaže da to vjerojatno radite krivo cijeli život

Ilustracija: YouTube

NEMA puno toga boljeg od odmaranja na krevetu pod mekanom dekom s ukusnom šalicom čaja. No prema vinskom stručnjaku Neilu Phillipsu, postoji lagani način kako šalicu čaja učiniti još ukusnijom.

Većina ljudi kad priprema čaj u zagrijanu vodu stavi vrećicu sa željenim okusom te pusti da kratko odstoji te potom doda mlijeko ili šećer koji promiješa kružnim pokretima.

No Phillips kaže kako u tom posljednjem koraku radimo pogrešku. Za The Mirror je rekao kako je za savršenu šalicu čaja potrebno miješati šećer u ravnim linijama od jednog kraja šalice do drugog umjesto u krug.

Phillips tvrdi da tako omogućujemo da se šećer potpuno otopi. Kad se miješa u krug, šećer samo padne na dno umjesto da se otopi.

Otkrio je i kako čajeve voli kuhati četiri do pet minuta. "To je osobna preferencija, neki ljudi će pričekati samo nekoliko minuta. Radi se o tome da nam to oduzme malo više vremena, ali s tim dodatnim vremenom imat ćete različito iskustvo."

Pročitajte više