Kako pregledati sve (baš sve) nekretnine na internetu?

Foto: Press

PROŠLA su vremena kada smo uz kavu prelistavali onaj jedan popularni oglasnik u potrazi za stanom koji mislimo kupiti ili uzeti u najam te neobavezno ćaskali s vlasnikom o tome koliko navedeni ima soba, zahoda i balkona. Moderno tržište nekretnina skoro se u potpunosti prebacilo na internet.

Direktan razgovor s vlasnikom postao je stvar prošlosti, na nesreću mnogih. Ipak internet oglašavanje nekretnina, ako je pravilno vođeno od strane za to educiranog kadra, ima više prednosti nego mana. Stalna dostupnost informacija koje se ažuriraju na dnevnoj bazi, jasni opisi i kvalitetne slike znatno nam olakšavaju pretragu u današnjem užurbanom svijetu u kojem zapravo nemamo ni vremena za neobavezne razgovore. Ipak jedan problem ostaje, a taj je da su oglašene nekretnine raštrkane po brojnim portalima i web stranicama agencija te nikada nismo zapravo sigurni da smo sve pregledali, da nam nije promakla baš eto ta super ponuda koju čekamo već mjesecima.

Pametni ljudi su doskočili i ovome te već skoro 10 godina u Hrvatskoj, Italiji, Češkoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji imamo GoHome, specijaliziranu tražilicu za nekretnine.

GoHome je pretraživač, a ne oglašivač nekretnina pa su rezultati pretrage zapravo izdvojeni iz cjelokupne ponude nekretnina svih hrvatskih agencija, oglasnika i portala koji najbolje zadovoljavaju postavljeni upit. Detaljni podatci o nađenim nekretninama NE nalaze se na GoHome-u već je on tu da nas dovede do agencije ili oglasa čija ponuda nam najviše odgovara. GoHome nam dakle omogućuje da pretražimo sve, ali baš sve oglašene nekretnine na tržištu i to kroz svima nama već poznatu formu tražilice. Ipak mnoge taj izgled na prvu ruku zbunjuje. Naviknuti na portalsku formu pitamo se što je sada ovo, gdje su filteri, kako da odaberem grad itd.

Kako se dakle koristiti GoHome-om?

Kao u Google, u GoHome tražilicu upišite upit o nekretnini o kojoj razmišljate, opisujući s nekoliko riječi objekt koji tražite poput "stan Zagreb do 60 m2". GoHome će izbaciti oglase svih partnerskih portala i agencija. Sve na jednom mjestu, uz sažete opise i osnovne informacije dane od strane oglašivača. Neodređeni upiti poput "kuća na moru" dat će stotine rezultata, precizniji upiti manji broj njih, stoga uvijek upišite točno ono što tražite i budite sigurni da ćete dobiti najkompletniju ponudu nekretnina na tržištu.

Onima koji su uvijek u pokretu GoHome aplikacija za Android i iPhone olakšava pretragu nekretnina putem pametnih telefona i omogućava još brži kontakt s oglašivačima.

Probajte stoga ovaj, u svijetu prepoznat, web i mobile service napravljen od strane hrvatskih stručnjaka.
 

Pročitajte više