Kako su rodbinski povezani Milanović i Njonjo?

Foto: Luka Stanzl/Ivo Čagalj/Pixsell

DOK je Njonjo jučer kopirao Plenkovića i dizao ruke u zrak govoreći kako je oporba slaba, nije mogao ne spomenuti i Milanovića, inače svog šogora. "Nije bogznakaj, ali i takav je bolji od Grbina", naveo je, što je bilo prilično pristojno za razliku od uvreda kakve njih dvojica inače razmjenjuju.

Predsjednik države i predsjednik sabora obiteljski su povezani. Naime, Jandroković je oženio Milanovićevu sestričnu Sonju, rođenu Matasić, a njen otac Ante brat je Milanovićeve majke Marije i Zoranov ujak.

O obiteljskim odnosima govore rijetko

O rodbinskim odnosima, iako su ih javno priznali, Milanović i Jandroković nisu puno govorili, osim što je Jandroković jednom prilikom otkrio da obiteljska okupljanja nisu česta, a da su im odnosi poljuljani svjedoči i Milanovićeva izjava iz 2007. o rodbinskim vezama s Jandrokovićem.

"Mislite, njegov suprug je moja sestrična", sarkastično je odgovorio Milanović i time jasno dao do znanja za koga smatra da je "muškarac" u obitelji Jandroković. Prije dvije godine je rekao da ga je majka zamolila da ne dira Jandrokovića. Milanovićeva majka to je tražila od njega "radi mira u široj familiji" jer su u obiteljskoj vezi.

Obitelji Zorana Milanovića i Gordana Jandrokovića rijetko se viđa na istom mjestu, a jedno od rijetkih zajedničkih pojavljivanja u javnosti dogodilo se u studenome 2020. godine, kada su u loži HNK skupa sjedili predsjednik sabora Gordan Jandroković, njegova supruga Sonja te supruga predsjednika Zorana Milanovića Sanja Musić Milanović, gdje su gledali premijeru baletne predstave Ponos i predrasude, redatelja i koreografa Lea Mujića.

Pročitajte više