Kakva bi bila rokerska scena da Gorana Bareta nema?

NIKOGA pretjerano nije začudila jučerašnja "prijelomna vijest" showbiz rubrika - s Normabelima i nešto sitno kokaina uhićen je nes(p)retni pjevač Majki, vinkovački roker Goran Bare, koji je "za kaznu" noć proveo u pritvoru te dobio pasku od suca koji mu je naložio liječenje. Čovjek bez kojeg rokerska scena u Hrvata, barem ona moderna, ne bi bila što jest, jer čak i ako bi mu netko pokušao osporiti glazbeni utjecaj koji je ostavio na istu, imidž pravog divljeg dečka koji Bare njeguje od pamtivijeka jedna je od stvari po kojem ćemo Bareta pamtiti zauvijek - mršavog, upalog i mušičavo raspoloženog.

S Baretom smo prošli svašta, a kad smo krenuli sumirati samo nedavne incidente kojima je punio crnu i žutu kroniku, zaboljela nas je glava od Baretovog "štofa". Bilo je tu svega - nezaboravni incident u siječnju prošle godine, kada je na Gibonnijevom koncertu Bare napao božićno drvce svakako je jedan od najsmješnijih, pa njime otvaramo ovu malu kroniku.

Drvce napada!

U predvorju objekta gdje su Bare i Gibonni pjevali stajalo je božićno drvce koje nikako nije bilo po mjeri okorjelom rokeru. Ili roker nije bio po mjeri drvcu, do danas je zapravo ostalo nerazjašnjeno. Bare, tada vidno omamljen odmjeravao je drvce dovoljno vremena da privuče pažnju okupljenih, koji su tada uzbuđeno prepričavali: "Odmjeravao je drvce kao da ga hoće srušiti. Pažljivo je promatrao kuglicu jednu po jednu i teturao naprijed-nazad. Na kraju se izderao na drvce i pokazao mu srednji prst. Tko zna što mu je bilo?", pitali su se okupljeni.



Nekoliko godina prije incidenta s drvcem Bare se na koncertu u Tvornici toliko uživio u izvedbu da je sam sebi pivskom bocom razbio glavu. Okrvavljen, nastavio je pjevati sve dok ga medicinsko osoblje nije došlo previti. Uredno je pričekao da završe i vratio se završiti koncert.

Ljut na Porin i iskorištavanje Dvornika


Na ovogodišnjoj dodjeli Porina Bareta je naljutila činjenica da su on i Majke jedan od laureata. Ljutio se i zbog eksploatacije imena i djela Dine Dvornika, a večer je kulminirala njegovim proganjanjem fotografa jednog dnevnog lista, na kojeg je nasrnuo već dobrano natankan vinom i rasplamsanom agresivom.

Ubrzo nakon toga Bare je javno objavio kako se smirio. Prvo u jednom tjedniku kojem je dao intervju, a u kojem je, između ostalog ispričao i kako je jako jebežljiv te da trenutno održava veze s čak pet različitih žena. Što se tiče droge, kaže Bare, ništa! Samo lijekovi. Isto je naglasio i kada je nešto kasnije gostovao kod Aleksandra Stankovića, gdje je u pribranih točno sat vremena Bare Hrvatskoj iznio sve o svojem teškom i trnovitom putu od pakla droge do stanja u kojem se (navodno) tada nalazio, a koje je isključivalo i droge i alkohol.

Isti kvart, slična stvar

Već nekoliko dana nakon toga zakljucao je na klupici u Zapruđu gdje živi u unajmljenom stanu, a uplašeni susjedi, osim što su ga fotkali i podijelili tu scenu s ostatkom hrvatskog javnog mnijenja, pozvali su djelatnike zagrebačke Hitne pomoći da unesrećenom pjevaču pomognu. Danas opet: isti kvart, slična stvar.



Nakon što su ga pustili iz pritvora, policija je Baretu prevrnula stan. Našli su nešto sitno, kažu. A rastavljali su sve - zvučnike, slike, glazbala, čak su i kuckali po zidovima ne bi li otkrili kakvu šupljinu u kojoj bi pjevač mogao skrivati drogu. A cijelo vrijeme ispred nosa su im bile tri "lajne" kokaina. "Prolazili su stoput pokraj pladnja na kojem su bile tri crte kokaina i nisu ih vidjeli. Da mi ne unište stan, rekao sam im da im je kokain pred nosom", Bare je ispričao.

Pročitajte više