Kakvi promašaji: Probali su predvidjeti budućnost, danas im se internet smije

Foto: Guliver Image/Getty Images, Twitter

ISPASTI blesav nije teško, naročito otkako su u naše živote ušle društvene mreže. Ljudi u afektu pišu svašta, a najčešće se rugaju drugima, nesvjesni da bi se njihove riječi mogle okrenuti protiv njih.

Tu su i razna predviđanja koja nisu mogla biti pogrešnija, ali i ocjene karaktera koje su se s vremenom pokazale užasnima.

Pogledajte neke od najgorih primjera.

1. U ovom članku popisano je 26 slavnih žena koje su 100 posto neproblematične, a na broju devet bila je Ellen DeGeneres. Ova godina dokazala nam je da je dosta toga oko Ellen problematično.

2. Među duhovitim konzervativcima spomenut je Bill Cosby. S obzirom na to da je osuđen zbog drogiranja i silovanja žena, teško da bi ga itko više isticao.

3. Postojalo je i istraživanje koje je tvrdilo da su Sjedinjene Američke Države najpripremljenije za borbu s pandemijom.

4. Konzervativac Bill Mitchell na Twitteru je u ožujku napisao: "Svi vi liberali koji tvrdite da je covid-19 najgora pošast u povijesti čovječanstva, hoćete li se složiti da je Trump najveći svih vremena kad je za 60 dana pobijedimo?"

5. Dobitnik Nobelove nagrade, ekonomist Paul Krugman 1998. je izjavio: Do 2005. godine bit će jasno da utjecaj interneta na ekonomiju nije veći od onog koji je imao faks."

6. Davne 2012. korisnik Twittera je zaključio da bi bilo urnebesno gledati debatu Bidena i Trumpa.

"Molim vas da to ne postane stvarnost", dodao je.

Postalo je.

7. Znanstvenici su 2015. objavili da u sljedećih pet godina mogu stvoriti živuće dinosaure. S obzirom na to kakva je bila ova godina, to ne bi bilo toliko šokantno, no zasad dinosaura nema.

8. Trener Texansa Bill O'Brien izjavio je da se ne boji da će ostati bez posla nakon što je suparnička momčad povela 0:4. Četiri sata kasnije postao je bivši trener.

9. Filmski studio preporučio je O.J. Simpsona za ulogu, no redatelj James Cameron mislio je da neće biti uvjerljiv u ulozi ubojice.

Pročitajte više