Zašto su kalendari iz 1996. sada postali hit? Iza svega se krije neobičan razlog

Foto: X

AKO se pitate zašto su feedove vaših društvenih mreža odjednom preplavili kalendari poznatih faca iz 1996., imamo odgovor - i poprilično je zanimljiv. 

Ekipa na društvenim mrežama otkrila je da se datumi 2024. godine podudaraju s onima iz 1996., što je izazvalo pravi val nostalgije za devedesetima. Naime, baš kao i ova godina, 1996. je počela u ponedjeljak i bila je prijestupna godina, s 366 dana.  

Zbog toga su mnogi pohrlili u podrume i na tavane u potrazi za starim kalendarima iz te godine za kojima vlada prava pomama (posebno onim tematskim), a neki su u svemu "nanjušili" i dobar biznis. 

"Upravo sam saznao da se datumi za 2024. poklapaju s 1996., tako da mogu koristiti ovaj stari Blockbuster videokalendar", objavio je jedan korisnik X-a uz fotke sada već nepostojećeg lanca trgovina za iznajmljivanje videa koji je u ponudi imao kalendare s temama tadašnjih blockbustera, poput Hrabrog srca, Caspera i Mreže. 

Kylie Minogue, Pamela Anderson... 

Drugi su se pak pohvalili fotkama kalendara na kojima poziraju glazbene i filmske zvijezde iz tog vremena, poput Kylie Minogue. 

Objava o kalendaru s licem zvijezde američkog sitcoma Sam svoj majstor Jonathana Taylora Thomasa prikupila je više od 2.3 milijuna pregleda. 

Još jedan kalendar s Thomasovom kolegicom iz serije, Pamelom Anderson, koja je tada bila na vrhuncu svoje slave, postao je hit, a sada se na eBayu prodaje za 140 eura. 

Inače, sljedeći put ovo će se dogoditi 2052. godine, no možda bolje da ne razmišljate o tome u najdepresivnijem mjesecu u godini. 

Pročitajte više