Kampanja protiv Amber Heard na Twitteru proglašena "najgorim slučajem cyberbullyinga"

Screenshot: YouTube

BROJNI napadi koji su bili usmjereni na Amber Heard na društvenim mrežama, a posebice na Twitteru, organizacija Bot Sentinel proglasila je za jedne od najgorih slučajeva "cyberbullyinga".

Bot Sentinel je objavio istraživanje o napadima na Amber Heard, ali i na sve koji su stali u njenu obranu na Twitteru. Istraživači su pregledali više od 14 tisuća tweetova koji su koristili hashtagove #AmberHeardIsAnAbuser i#AmberHeardIsALiar.

"Twitter nije učinio dovoljno"

"Primijetili smo da je riječ o jednom od najgorih slučajeva cyberbullyinga i uhođenja na internetu koje smo ikad vidjeli, a koje je provodila grupa korisničkih računa na Twitteru", napisali su iz Bot Sentinela u izvješću uz napomenu da je skoro četvrtina tih računa bila napravljena u posljednjih sedam mjeseci.

U izvještaju stoji da Amber Heard nije bila jedina meta napada, već da su to bili i oni koji su joj iskazali podršku. S jednog je lažnog Twitter profila, primjerice, netko dijelio fotografije preminulog djeteta jedne žene koja je stala u obranu Amber Heard.

Studija Bot Sentinela optužuje i Twitter, koji nije učinio dovoljno da se "suprotstavi manipulacijama", što je dovelo do daljnjeg "zlostavljanja i ciljanog uznemiravanja".

Pročitajte više