Katarina Banić je nova Miss Hrvatske

U SVETOM Martinu na Muri održan je izbor za Miss i Mistera Hrvatske za 2010. godinu. Mister Hrvatske postao je Radovan Stošić iz Zagreba, a prvi pratitelj je Nikola Kamenarić, a trećeplasirani je Stiven Razmilić iz Brača. Radovanu je pojas koji, pretpostavljamo, simbolizira muškost, predao prošlogodišnji Mister Bruno Orešković. Uz dirljivu glazbu, mladi Radovan primio je poklone i lente.

Nova Miss Hrvatske lani je bila prva pratilja Miss Universe Hrvatske

Najočekivaniji trenutak večeri dogodio se kada je lentu za Miss Hrvatske primila Katarina Banić. Prva pratilja postala je Anastazija Đurić, a trećeplasirana je lijepa Riječanka, Ivana Ljutić. Ivana Vasilj predala je krunu zgodnoj Triljanki Katarini.

Inače, Katarina je prošle godine uzela titulu prve pratilje Miss Universe Hrvatske. Tada joj nije pošlo za rukom uzeti titulu najljepše, a sada je, sigurni smo, došla na svoje. Ovaj izbor vodio je već uvježbani voditeljski par, Danijela Trbović i Mirko Fodor, a svoj je voditeljski debi imala i manekenka Josipa Kusić, koja je komunicirala sa žirijem i uvaženim gledateljstvom.

Prva glazbena gošća večeri bila je, za ovakve događaje neizostavna, Maja Šuput. Golišava Maja na pozornicu je sa sobom dovela još golišavije plesače te otpjevala svoj novi hit. U žiriju su sjedili postariji muškarci, poduzetnici i vlasnici licenci, a njima su se pridružili Bruno Orešković te Dražen Ladić. Ubrzo nakon nastupa Maje Šuput odabrani su Mister i Miss fotogeničnosti.

Misteru i lenta za fotogeničnost

Mister fotogeničnosti postao je Radovan Stošić, kasnije okićen i lentom najljepšeg. Miss fotogeničnosti postala je simpatična Medi Menšić. Nakon toga zapjevali su Žiga i bandisti te Colonia. Slobodna Indira plijenila je poglede u čipkastom kombinezonu. Nakon nastupa Colonije, mladići i djevojke prošetali su u dresovima hrvatskih prvoligaških nogometnih klubova, a nakon toga proglašeni su polufinalisti.

Šest dečki tada je dobilo zadatak da se udvara finalisticama. Dečki su sa svijetom podijelili nekoliko loših fraza, a nadamo se da ih možemo pripisati nervozi. I dok su dečki morali pokazati zavodničko umijeće, djevojke su morale odgovarati na pitanja.

Pobjednica je na pitanje o tome koje mjesto mora vidjeti svaki turist koji posjeti Hrvatsku, odgovorila Trilj, jer je to predivan grad u kojemu je lijepo živjeti. Nakon toga nastupili su Gazde, a vrhunac večeri bio je nastup Jaquesa Houdeka, koji je svojim milozvučnim glasom finalistima olakšao posljednje minute prije proglašenja pobjednika.

Pročitajte više