Kate Moss - od ljepotice do oronule mršavice

BRITANSKA ljepotica gubi ono čime je postala jedna od najbogatijih Britanki - najkraći je opis situacije u kojoj se trenutno nalazi Kate Moss, koja zbog drastičnih promjena u svom ionako "vječno prehlađena" stilu zastrašujućom brzinom gubi sponzore, ugovore i interes svijeta mode. Stručnjaci kažu da privatni skandali u načelu ne štete manekenkama, no ako ostavljaju takve tragove na vanjštini, počnete gubiti naslovnice, uz jadno objašnjenje: "Znaš, ipak smo se odlučili za nju. Javit ćemo ti se"...

U svojoj bogatoj manekenskoj karijeri, Kate Moss pojavila se na više od 300 naslovnica vodećih svjetskih modnih, lifestyle i inih časopisa, no, prema svemu sudeći, ta rekordna i impresivna brojka više neće značajno rasti. Zbog pretjerane mršavosti, ožiljaka, modrica, podočnjaka, naboranih koljena i drugih detalja pogubnih za brutalno "savršeni" svijet mode, 34-godišnja zvijezda gubi poslove, ali i naklonjenost dizajnera koji su je učinili kraljicom piste, ikonom stila i svojedobno je izdvojili kao neponovljiv primjer uspješnosti, personalityja i energije.

"Izgubila je mnogo kilograma u nekoliko proteklih tjedana, izgleda zaista loše. Svi joj otkazuju angažmane, a ona si uopće ne nastoji pomoći", izjavljuju njeni prijatelji, a u prilog im idu fotografije koje potvrđuju činjenicu da Kate Moss teško da može konkurirati mlađim (i zdravijim) kolegicama koje na tržištu čekaju svojih pet minuta slave.

Naomi kao pravi primjer "stare", ali vrlo tražene manekenke

Medijski analitičari, pak, tvrde kako privatni gafovi najčešće ne utječu na osjetni pad poslovnih angažmana, a u prilog toj tezi ide i primjer vječne Naomi Campbell - unatoč kokainu, čišćenju ulica i nasilnom ponašanju, izgled nikad nije patio, jer se Crna pantera uvijek trudila barem površinski biti besprijekorna, svjesna činjenice da više nije u cvijetu "manekenske mladosti" te da je jedini način da se održi u vrhu nastojanje da izgleda - najbolje.

Lezbijske afere i legendarni "slučaj kokain" ljepotici nisu naštetili ni izbliza koliko promjene u njenom izgledu, zahvaljujući kojima je počela gubiti utrku s godinama i mlađim kolegicama. Ukoliko ovaj poslovni posrtaj postane pad, vrlo je vjerojatno da će se Kate oprostiti od posla koji ju je proslavio i obogatio, čime "umirovljena zlatna generacija" dobiva još jednu članicu, a Naomi ostaje jedina iz ekipe i dalje prisutna na svim značajnim revijama. Ili nas, baš kao u "slučaju kokain", nakon kojeg su je stručnjaci proglašavali "bivšom manekenkom", opet samo zeza.

D.K.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više