Kazahstancu koji godinama putuje svijetom u Beogradu su ukrali sve što ima

Foto: Instagram

24-GODIŠNJI Kazahstanac Sergey Bondarenko koji, sudeći po objavama na Instagramu, već nekoliko godina putuje svijetom sa svime što posjeduje u jednom ruksaku, sinoć je opljačkan u Beogradu.

"Dragi čitatelju, sinoć sam opljačkan. Ostavio sam ruksak u šatoru u velikom gradskom parku nedaleko šoping centra Ušće. Otišao sam do benzinske preko puta napuniti mobitel, a kad sam se vratio zatvarač je bio potrgan, a šator prazan. U tom trenu uhvatio me šok i horor. Želio sam da to bude san. Ali ne. To je bila stvarnost. Moj ruksak u kojem je apsolutno sve što imam, a s kojim sam trebao nastaviti put u SAD je ukraden", počeo je svoj očajnički apel mladi putnik.

Dalje opisuje kako je zamolio prolaznike da pozovu policiju koja se brzo pojavila ali, kako kaže, nisu mu imali ništa ohrabrujuće reći, osim da im je žao. U svojoj objavi na Instagramu još je opisao kako ga je snimila RTS za vijesti, ali i da ne zna što će sad napraviti. Zamolio je stoga za donacije, s obzirom na to da je kartice imao u džepu.

Tijekom boravka u Crnoj Gori o Sergeyu su pisale tamošnje novine, uz naslov da je bez plana i novca prešao 65 tisuća kilometara.

"Sve koji me prate, koji su sad čuli za mene ili koji me znaju, molim za ikakvu donaciju. Nemam se kome drugome obratiti za pomoć. Hvala vam", napisao je na Instagramu, uz fotografiju policijske potvrde.

 

Pročitajte više