Kći Paula Walkera: 2020. sam pobacila, imala sam sreće da sam našla dobrog liječnika

Foto: Instagram

MEADOW WALKER, kći pokojnog glumca Paula Walkera, progovorila je o pobačaju koji je proživjela 2020. godine. Meadow je odlučila progovoriti o ovoj temi nakon odluke Vrhovnog suda o pobačaju kojom je poništeno federalno pravo na abortus, uvedeno presudom starom 50 godina.

Meadow je na Instagramu otkrila da je pobačaj imala za vrijeme pandemije, prije dvije godine. "Danas se dogodio veliki korak nazad u povijesti, duboka nepravda pogodila je žene diljem SAD-a. Nebrojeno je puno žena koje su se borile s donošenjem odluke o pobačaju. I ja sam se s njom borila 2020. godine. Kad je svijet pokleknuo pred pandemijom, ja sam tražila pobačaj", napisala je 23-godišnjakinja.

"To je veoma privatno i osobno iskustvo, takvo treba biti", rekla je i dodala da je "imala sreće što je naišla na dobrog liječnika koji ju je podupirao tijekom čitavog procesa".

"Znati da sad još više žena neće imati priliku tražiti siguran prekid trudnoće i donijeti odluku o svom tijelu lomi srce. U svijetu koji konstantno marginalizira žene, ovo se čini kao najveći napad na njih. Zabrana pobačaja ne sprječava pobačaje, ona sprječava sigurne pobačaje", zaključila je.

Nakon objave susrela se s velikom količinom hejterskih poruka.

"Količina mržnje koju sam dobila nakon ove objave je nevjerojatna. Prestanite me pratiti ako se ne slažete sa mnom. Nemojte ostati tu i pisati grozne stvari", poručila je hejterima.

Pročitajte više