King Kong šesti najskuplji film u povijesti

REMAKE "King Konga" u režiji Novozelanđanina Petera Jacksona imat će jedno od najvećih otvaranja u američkoj filmskoj povijesti, prenosi BBC.

Trostruki dobitnik nagrade Oscar Peter Jackson, čija se trilogija Gospodar prstenova upisala u filmsku povijest, donosi nam spektakularnu viziju jednog od najdugovječnijih filmskih klasika te jednu od najvećih filmskih avantura svih vremena: King Kong.

Kao redatelj, producent i suscenarist, Jackson svoju pažnju usmjerava prema besmrtnoj priči koja je ekranizirana 1933. godine od strane Meriana C. Coopera i Ernesta B. Schoedsacka, koji je prikazao nezaboravnu scenu divovske gorile na vrhu Empire State Buildinga koja štiti svoju ljudsku prijateljicu od napadačkih naleta aviona dvokrilaca.

"Prvi put sam vidio King Konga kada sam imao osam ili devet godina na televiziji na Novom Zelandu. Film je tako djelovao na mene tako snažno da sam tada odlučio da ću biti redatelj kako bi mogao raditi filmove poput King Konga"-kazao je Jackson.

Prilikom traženja glumice koja bi mogla dočarati višeslojnost Anninog karaktera - instinkt za preživljavanjem i pritajenu melankoliju - filmaši su željeli Naomi Watts, koju je Jackson vidio u filmu Mulholland Drive (i drugim filmovima) te je poželio s njom surađivati čim se za to pruži prilika. Watts je bila nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice za film Alejandra Gonzálesa Iňárritua "21 gram".

U fimu još igraju Adrien Brody (Jack Driscoll), Jack Black (Carl Denham), Thomas Kretschman ( (kapetan Englehorn), Colin Hanks (Preston) Jamie Bell (Jimmy) Evan Parke (Hayes Andy Serkis (Kong/Lumpy) .

Universal Pictures objavio je da će 3568 kina prikazivati film "King Kong". "Shrek 2" drži rekord za početak prikazivanja od prošle godine, kad se film mogao pogledati u 4.163 kina. Više od 6.000 kina u 55 drugih zemalja također će prikazati film.
Universal se nada da će se početna zarada "King Konga" moći usporediti sa 66 milijuna dolara prihoda moći usporediti s prvim nastavkom Jacksonova "Gospodara prstenova".

Nova verzija "King Konga" koja se prikazuje diljem svijeta u doba ovogodišnjih božićnih i novogodišnjih praznika, šesti je najskuplji film u povijesti Hollywooda. Dogodovštine divovskog gorile režirane uz pregršt specijalnih efekata koštale su 207 milijuna dolara samo za produkciju.

Pročitajte više