KIPAR SRPSKE NACIONALNOSTI DAROVAO SKULPTURU GOLUBICU MIRA BISKUPU KOMARICI

Kipar Mile Prerad u četvrtak je banjolučkom biskupu Franji Komarici uručio svoju skulpturu u drvetu koja predstavlja goluba mira. L

Prerad, koji je podrijetlom srpske nacionalnosti i živi u Njemačkoj, rekao je da je o biskupu Komarici čuo tijekom rata u Bosni i Hercegovini i da se divi njegovim naporima u pružanju pomoći ljudima, posebice povratku izbjeglih i raseljenih.

Zahvaljujući na poklonu biskup Komarica je rekao da od vjernika očekuje da budu prvi i vjerodostojni promicatelji pravde i mira.

"Svi ljudi na ovim prostorima trebaju uložiti dodatne napore da u svijet ode pozitivna slika odavde", rekao je Komarica.

Likovni umjetnik Mile Prerad poznat je i po tome što je 1993. godine u Njemačkoj organizirao prodajnu izložbu 30 umjetnika svih nacionalnosti iz Banje Luke kako bi im pomogao da prežive u vrijeme ratne neimaštine. Nakon rušenja čuvene banjolučke džamije Ferhadije 1993. godine, Prerad je preko prijatelja uspio u Njemačku odnijeti nekoliko predmeta iz ovog objekta kako bi ih sačuvao a zatim ih je vratio islamskoj zajednici.



(Hina)xspod ybs

Pročitajte više