Kolinda: Bog blagoslovio Kanadu. Bog blagoslovio Hrvatsku. Bog blagoslovio sve.

Screenshot: Nova TV

KOLINDA Grabar-Kitarović u Kanadi se provodi kao ni na jednom službenom putovanju do sada. Predsjednica se baš opustila s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom, koji je danas s njom posjetio hrvatsku zajednicu u Hamiltonu, gdje je Kolinda držala govor koji je u nekoliko navrata dobro nasmijao kanadske Hrvate. Premijera Kanade stalno je oslovljavala imenom, a onda su krenule šale i pošalice te je u jednom trenutku umalo zagrlila Trudeaua koji je također u predizbornoj kampanji.

"Hrvatskih 1246 otoka teško se mogu usporediti s kanadskih 30 tisuća, ali, žao mi je što to moram reći, Justine, da imamo natjecanje u ljepoti...'', kazala je Kolinda, nasmijala se i krenula prema Trudeauu i jedva se suzdržala da ga ne zagrli.

Naglasila je da su se ona i Justin Trudeau družili dok je ona bila u NATO-u i da su zajedno raspravljali o mnogim stvarima vezanima za Kanadu i Hrvatsku, ali i o stvarima koje nisu za javnost. Toplih riječi za Hrvate u Kanadi, za Kanadu i premijera Kanade nije nedostajalo pa je Kolindi u jednom trenutku bilo žao što umjesto vode za govornicom nema neko alkoholno piće.

"Da bar imam nešto žešće od vode, sada bih nazdravila prijateljstvu naših zemalja i naših ljudi", kazala je uzbuđena predsjednica, a onda je počela s blagoslovima.

"Bog blagoslovio Kanadu. Bog blagoslovio Hrvatsku. Bog blagoslovio sve", završila je Kolinda.

Pročitajte više