Kolinda napravila ogromnu promjenu na svom Instagramu, otpratile je 2000 ljudi

Foto: EPA/Instagram

KOLINDA Grabar-Kitarović napokon je promijenila svoje korisničko ime na Instagramu i više tamo ne stoji da je predsjednica Republike Hrvatske. Na Instagram profilu bivše predsjednice više je od dva mjeseca nakon isteka mandata stajalo da je ona "predsjednicarh", a Index ju je nekoliko puta upozorio da bi bilo dobro da promijeni Instagram ime.

Ovih dana se to i dogodilo. Kolinda je sada na Instagramu kolinda_gk.

U veljači smo kontaktirali najpoznatijeg Instagram stručnjaka u regiji Milana Maglova kako bismo bivšoj predsjednici objasnili kako će promijeniti ime na Instaču. Maglov je kazao da Kolinda apsolutno može izbrisati predsjednicu iz svog korisničkog imena na Instagramu.

"Apsolutno svako može promijeniti korisničko ime na Instagramu. Ipak ukoliko je nalog verificiran (ima plavu oznaku op.a), može se dogoditi da to nije moguće u opciji "Edit profile" već je potrebno kontaktirati korisničku službu Instagrama", kazao je Maglov.

"Moguće je da se dogodi da tijekom promjene imena netko izgubi verifikaciju. Ipak za osobu kao što je bivša predsjednica jedne zemlje, svakako i to ne bi bio problem ukoliko se konzultira korisnički servis Instagrama. U tom slučaju oni za vas mijenjaju ime i ostaje vam verifikacija", zaključio je Maglov tada.

Od dana kada je završio njezin mandat predsjednice, Kolindu je s Instagrama otpratilo više od dvije tisuće ljudi.

Pročitajte više