Komičar Eddie Griffin razbio Enzo - pogledajte snimku

EDDIE Griffin, poznati glumac, razbio je skupocjeni Ferrari Enzo na dobrotvornoj manifestaciji.

U sklopu humanitarne manifestacije "Race For a Cause" trebala je biti održana utrka zvijezda među kojima su snage trebale odmjeriti pripadnici sedme sile među kojima i Jackie Chan. Cjelokupan nagradni fond od četvrt milijuna dolara trebao je biti uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Filmske zvijezde su se morale utrkivati u automobilima korištenim u filmu „Redline“ koji će premijerno biti prikazan 13. travnja, a u kojem se pojavljuje bogata kolekcija skupocjenih automobila, među kojima je i Ferrari Enzo.

Inače, producent i građevinski poduzetnik Daniel Sadek je strastveni sakupljač automobila, a njegovu kolekciju čine još Rolls Royce Phantom, Lamborhini Murcielago, Ferrari Scaglietti, Ferrari F430 i dva Mercedesa SLR McLaren.

 

Zanimljiv je podatak kako je Sadek posjedovao i Porsche Carreru GT koja je stradala u prometnoj nezgodi za vrijeme snimanja filma. A sada je ostao i bez 1,5 milijuna USD vrijednog Ferrarija koji se doslovno rasuo po asfaltu trkališta Irvindale.

Kolika je šteta na automobilu prosudite sami. Mi ćemo samo reći kako je Griffin ostao čitav, barem kad je u pitanju fizičko zdravlje. Poznati holivudski zabavljač se nakon nesreće čak i našalio, ali je sasvim sigurno da je ovo bio veliki udarac na njegov ego.

Prema navodima očevidaca Eddie je samouvjereno sjeo za upravljač Ferrarija, jedini odbivši nositi kacigu. Ipak se ne događa svakome da razbije automobil koji slovi za jedan od najboljih na svijetu u pogledu upravljivosti.

M.N.

Pročitajte više