Konobar trudnici nosio bezalkoholno piće iako je tražila alkohol: "Jesam li šupak?"

Foto: Press

NA REDDITU je ranije osvanula priča jednog konobara koji je želio provjeriti što drugi misle o njegovom postupku.

"Tijekom moje sinoćnje smjene ušla je skupina od četiri žene u kasnim 20-ima. Bile su odlične gošće. Naručile su četiri naša kućna koktela za početak, a zatim su prolistale jelovnik kako bi naručile predjela", započeo je priču. No onda je čuo da jedna od žena govori kako je u 14. tjednu trudnoće.

"Bilo mi je jasno da je trudna", piše konobar dalje.

"Otišao sam do barmena i zamolio ga da napravi jedan koktel bez alkohola. Bio je zbunjen, ali budući da mi je dobar prijatelj, rekao sam mu samo da mi vjeruje", ispričao je.

Sve je prolazilo u redu, žene su naručile nekoliko rundi, a on je svaki put radio bezalkoholni koktel za jednu od njih. Žena nije ništa uočila, no kad su zatražile račun, konobar je shvatio da su bezalkoholni kokteli na računu navedeni upravo tako - kao bezalkoholni.

Žena je zahtijevala objašnjenje, a u sve se uključio i voditelj restorana. Konobar je suspendiran s posla do daljnjega.

"Voditelj me obavijestio da sam mogao dovesti restoran u ozbiljne probleme zbog diskriminacije", kaže konobar.

Priču je podijelio na Redditu u sekciji nazvanoj "Jesam li šupak?" te upravo to upitao i ostale korisnike te društvene mreže - je li bio u krivu što je tako postupio?

"Jesi, ti si šupak. Ako ti nije bilo ugodno posluživati je, trebao si reći voditelju pa neka im dodijeli nekog drugog konobara", "Osim ako nisi vidio njen test za trudnoću nisi mogao sigurno znati da je ona trudna", "Nije na tebi da odlučuješ o takvim stvarima", pisali su uglavnom ostali ljudi.

Što vi kažete?

 

Pročitajte više