Kontracepcijske pilule za dečke: Hoće li ih jači spol uzimati redovito?

SKUPINA znanstvenika sa Sveučilišta Teesside provela je istraživanje među 140 muškaraca i 240 žena, u kojem je željela dokazati je li sumnja žena o tome kako njihovi muški partneri neće uzimati kontracepcijske pilule opravdana.

"Muškarci na sjeveru Engleske ne idu doktoru onoliko često koliko bi trebali. Neka dosadašnja istraživanja dokazala su tijesnu vezu između brige za zdravlje i odnosa prema kontracepcijskoj piluli za muškarce", rekla je britanska znanstvenica i dodala kako je njezin tim tijekom istraživanja utvrdio tri stvari.

I žene i muškarci su pokazali gotovo jednak odnos prema muškim pilulama i naglašavali da su one korisna ideja. Drugo, žene su se mnogo pozitivnije izjašnjavale o piluli od muškaraca, ali i sumnjaju u to da će ih oni koristiti. Treće, muškarci u stabilnim seksualnim odnosima mnogo pozitivnije misle o piluli nego oni koji nemaju stalnu ili ozbiljnu vezu.

"Onog dana kada pilula za muškarce bude dostupna javnosti, promotivna kampanja trebala bi biti usmjerena ne samo prema muškarcima već i prema njihovim partnericama. Činjenica je da žene puno više pažnje poklanjaju zdravstvenim i higijenskim navikama", zaključuje britanska znanstvenica.

Pročitajte više