Korištenje prirodnih resursa vode

Foto: Press

ČISTA pitka voda važan je i vrijedan resurs s kojim moramo pažljivo postupati. Smanjite potrošnju pitke vode i pomozite u brizi za okoliš uz uštedu novca. Vlasnici vrtova to postižu korištenjem prirodnih izvora vode i skupljanjem kišnice. Kišnica je idealna za zalijevanje vrtova i optimalnu njegu biljaka. Potrebna vam je samo pumpa s dovoljnim pritiskom, a potopna tlačna pumpa idealna je za spremnike kišnice.

Dobro za okoliš i vaš novčanik

U kombinaciji s bunarom ili spremnikom za kišnicu, vrtne su pumpe iznimno svestrane. Nose vodu iz dubine, a također su idealne za povećanje tlaka i protoka vode. Za zalijevanje vrta koristite vlastite izvore vode. Opsežna ponuda početnih modela i vrtnih pumpi visokih performansi uključuje pravi model za svaki posao.

Najtiši modeli su klasične jet pumpe. GARDENA Vrtna pumpa 4300 Silent i 6300 SilentComfort su višestupanjske pumpe s inovativnim vodenim hlađenjem, što ih čini iznimno tihim. Gumirane nožice osiguravaju niske vibracije i stabilnost na podlozi, što dodatno doprinosi tihom radu. Vrhunskim SilentComfort modelima možete upravljati tipkama na LCD zaslonu s pozadinskim osvjetljenjem. Možete aktivirati funkciju timera i čitati upozorenja ako se, na primjer otkrije rad na suho. Najvažnije funkcije pumpe također se mogu jednostavno postaviti pomoću Gardena Bluetooth aplikacije i pametnog telefona. Možete koristiti mnoge dodatne funkcije, kao što je jednostavno i vođeno postavljanje ili čarobnjak za planiranje automatskog navodnjavanja vrta. Izuzetno tiha GARDENA Vrtna pumpa 6500 SilentComfort snažan je alat za visoke zahtjeve jer pumpa do 6500 litara vode na sat sa snagom od 1300 W i tlakom od 6,0 ​​bara.

Foto: Press, Vrtna pumpa 6500 SilentComfort učinkovito koristi kišnicu i otporna je na vremenske uvjete, što je čini idealnom za rad na otvorenom tijekom vrtlarske sezone

Pumpanje plavog zlata

Ako želite crpiti prirodne resurse poput podzemne ili izvorske vode iz velikih dubina, potopna pumpa je pravi alat za vas. Imaju tako tanko tijelo da stanu čak i u male otvore i osiguravaju prijenos vode duboko ispod površine. GARDENA Pumpa za duboke bunare 6000/5 inox, automatic idealna je za spremnike i cisterne za kišnicu. Elektronički prekidač i senzor za detekciju protoka automatski uključuju i isključuju pumpu za vodu, koja može opskrbljivati ​​vodom vaš vrt, WC ili perilicu rublja. Idealna je za posebno uske bunare promjera 100 mm, budući da je promjer pumpe samo 980 mm. Kao najjača Gardenina pumpa za duboke bunare snage 950 W i 5 bara, s lakoćom izvlači 6000 litara vode na sat. Profinjeno kućište od nehrđajućeg čelika pravi je praznik za oči!

Foto: Press, Pumpa za duboke bunare 6000/5 inox automatic idealna je za spremnike kišnice i bunare s uskim otvorima

GARDENA Potopna tlačna pumpa 5900/4 inox, 5900/4 inox automatic i 6100/5 inox automatic imaju snagu od 900 do 1.100 W i tlak od 3,5 do 4,7 bara te su idealan izbor za manje zahtjevne korisnike. Sva tri modela idealna su za bunare ili cisterne promjera najmanje 150 mm.

Integrirani predfilter osigurava da potopna tlačna pumpa uvijek pumpa čistu vodu. Premazi koji se nakupljaju na dnu spremnika ili bunara tijekom vremena mogu začepiti filtar pumpe. Spriječite to s plutajućim setom za usisavanje, koji spajate neposredno ispod površine vode. To znači da je spremnik i filtar potrebno rjeđe čistiti.

Foto: Press, Potopna tlačna pumpa 5900/4 inox omogućuje jednostavno crpljenje vode iz bunara i rezervoara, kao i korištenje do 3 kante za zalijevanje istovremeno

Pročitajte više