Koristite li ovu popularnu aplikaciju? Može vam umanjiti račune

Foto: Shutterstock

DANAS tražimo sve načine kako uštedjeti novac, a jedna od stavki koja zauzima značajan udio u našim mjesečnim košaricama je i kozmetika. Kako uštedjeti na kozmetici a da se ne odreknemo kvalitete proizvoda ili da ne zanemarimo njegu kože i kose? Evo nekih ideja.

Uštedite uz loyalty kartice

Popularan način uštede su programi lojalnosti. Jedan od najpopularnijih u Hrvatskoj je dm active beauty, koji danas ima više od milijun aktivnih korisnika. Pri svakoj kupnji u prodavaonicama dm-a ili dm online shopu, korisnici skupljaju bodove koje mogu iskoristiti pri nekoj od sljedećih kupnji u dm prodavaonicama kako bi umanjili račun.

Da biste ostvarili još više ušteda i pogodnosti, dm active beauty račun možete povezati s računom u 'Moj dm' aplikaciji. Tako vam svi kuponi uvijek mogu biti pri ruci na vašem pametnom telefonu, a preko ove aplikacije možete jednostavno vidjeti i bodovno stanje na dm active beauty kartici.

Ako još ne koristite ovaj način uštede, možete početi već ovaj tjedan jer je od 8.3. do 15.3. u 'Moj dm' aplikaciji dostupan eKupon s kojim možete dobiti 10 X više bodova na sve. Osim toga, svaka dva tjedna kroz Hit listu bodova ili eKupone izmjenjuju se brendovi i linije proizvoda čijom kupovinom možete ostvariti višestruke bodove.

Svi novi korisnici 'Moj dm' aplikacije dobivaju i dodatnih 500 dm active beauty bodova dobrodošlice, pa ako još niste, preuzmite ovu aplikaciju u trgovini Google Play ili App Store i započnite s uštedama.

U nastavku donosimo još neke ideje kako kupovati pametnije i pritom uštedjeti.

Isprobajte i neke manje poznate brendove

Na spomen nekih kozmetičkih proizvoda vjerojatno prvo pomislite na neke poznate brendove koji su prisutni na tržištu već dugi niz godina. No postoje i neki manje poznati brendovi, koji mogu nuditi jednako kvalitetne proizvode.

Proizvode poznatih brendova najčešće plaćamo više, ne samo zbog veće kvalitete već na cijenu utječe i ime brenda. Zato pokušajte istražiti i neke manje poznate brendove istih proizvoda. Možda se iznenadite njihovom kvalitetom i otkrijete novi omiljeni proizvod po nižoj cijeni od onog koji inače koristite za istu namjenu.

Proizvode koje koristite redovito kupujte u većim pakiranjima

Postoje i neki proizvodi u čiju smo se kvalitetu uvjerili i koje redovito koristimo. U tom slučaju možete ih kupovati u većim pakiranjima, što vam na duži rok može donijeti uštede. Proizvodi veće zapremine često ispadnu jeftiniji kad se usporedi odnos količine i cijene u usporedbi s proizvodima manje zapremine.

Neki proizvodi poput sapuna, gela za tuširanje i šampona također se mogu kupiti u većim količinama u vrećicama, što često ispadne jeftinije nego kad ih kupujete u privlačnijim bočicama. No doma vjerojatno imate bočice u koje ih možete pretočiti radi praktičnosti, a možete kupiti i posebne bočice za sapune i šampone koje ćete koristiti za tu namjenu.

Neke proizvode možete izraditi i sami

Pojedine kozmetičke proizvode možete i sami izraditi doma, a osim što ćete uštedjeti novac, učinit ćete nešto dobro i za prirodu. Primjerice, možete izraditi domaći piling za tijelo od jednostavnih sastojaka kao što su smeđi šećer i kokosovo ulje.

Neki ljudi izrađuju i prirodne dezodoranse. Možete ga izraditi od sode bikarbone koju ćete izmiješati s kokosovim uljem. Smjesi možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru, kako biste dobili miris, primjerice eterično ulje od lavande ili čajevca.

Na slične načine možete izraditi i balzam za usne, pastu za zube, pa i sredstva za čišćenje raznih površina. Razne recepte s detaljnim uputama možete pronaći na internetu i okušati se u izradi vlastitih kozmetičkih proizvoda.

Foto: Shutterstock

Koristite proizvode koji mogu imati više namjena

Još jedan način da uštedite je i da kupujete proizvode koji mogu imati više različitih namjena, umjesto mnoštva različitih proizvoda za zasebne namjene. Osim što ćete tako uštedjeti novac, izbjeći ćete i prekomjerno gomilanje stvari i stvaranje nereda u kupaonici.

Primjerice, na tržištu postoje proizvodi koji mogu poslužiti kao gel za tuširanje, šampon i kupka u jednom. Ili umjesto da kupujete zasebne losione za tijelo i ruke, možete isprobati neki za obje namjene.

Postoje mnogi načini da uštedite novac na kozmetici a da se ne odreknete kvalitete i njege. Ovo su samo neki od savjeta koje možete isprobati kako biste uštedjeli novac svaki mjesec i pametnije raspodijelili budžet. 

Sadržaj donose Index i dm u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više