Kostimi Mickeyja i Minnie Mouse iz 1930-ih prestrašili ljude: "Horor"

Foto: Walt Disney

MICKEY MOUSE, lik iz animiranih filmova i stripova koji je postao maskota The Walt Disney Companyja, nastao je prije više od 90 godina, no u međuvremenu je doživio brojne promjene.

Društvenim mrežama ponovo se širi fotografija najpoznatijeg miša na svijetu i njegove djevojke iz 1939. godine koja je lani objavljena na Redditu te koja je mnoge prestravila. Naime, kostimi Mickeyja i Minnie Mouse tad su izgledali poprilično strašno, a toga je navodno bio svjestan i sam Walt Disney koji ih je dao redizajnirati.

Mickey and Minnie Mouse in the 1930s... from r/WTF

Rane kostime omiljenih likova ekipa na Redditu opisala je kao horor, a mnogi su napomenuli kako ih ne bi voljeli sresti u mraku. Inače, Walt Disney sam je posuđivao glas Mickeyju Mouseu, i to sve do 1947. godine. Popularni miš predstavljen je javnosti 1928. godine, kad je nastao animirani film Parobrod Willie u kojem je Mickey imao glavnu ulogu.

Antropomorfizirani miš u međuvremenu je evoluirao od lika u animiranim filmovima i stripovima do jednog od najprepoznatljivijih simbola na svijetu.

Pročitajte više