Dean Kotiga i Mladen Vukorepa najbolji su kvizaši u državi

Foto: Press

Hrvatski kviz savez u partnerstvu sa Zagrebačkim velesajmom s ponosom je predstavio 9. Ekipno državno prvenstvo na Interliberu. Ovo natjecanje okupilo je 400 strastvenih kvizaša iz 80 ekipa diljem Hrvatske, pružajući finalni spektakl u svijetu kvizova.

Među natjecateljima su se istaknula mnoga poznata lica poput nedavnog svjetskog prvaka u kvizovima Deana Kotige te njegovih kolega lovaca iz Potjere - Morane Zibar i Mladena Vukorepe.

Deanova ekipa odnijela pobjedu

Ekipa "Prvoplasirani" ostvarila je impresivnu pobjedu, s "Kraken Mare" na drugom te "KviZDe" na trećem mjestu. U pobjedničkom timu bili su Mladen i Dean, kao kapetan.

Mladen Vukorepa, član pobjedničke ekipe, istaknuo je: "Drago mi je da je moja ekipa četvrtom uzastopnom pobjedom na Ekipnom državnom prvenstvu u kvizu opravdala ime koje nam je samopouzdano dao naš kapetan Dean. Sve pohvale njemu, Nevenu, Lukši i Nikoli s kojima je pravo zadovoljstvo igrati."

Natjecanje je obuhvatilo ukupno 84 pitanja podijeljena u sedam kategorija: povijest, sport, znanost, pop kultura, visoka kultura, društvo te lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su se plasirale u finale.

Podsjećamo, Dean Kotiga odnio je zlato na Međunarodnom kvizaškom natjecanju u Španjolskoj. U individualnoj kategoriji, u kojoj je Dean odnio zlato, natjecalo se 148 kvizaša.

Pročitajte više