Kraj spektakla u Zagrebu: Nema više puštanja lampiona

Foto: Facebook

SVI se vesele najljepšem dijelu godine, no dok se mnogi događaji tek najavljuju jedan od njih već je otkazan. Mnogi Zagrepčani i gosti uživali su u spektaklu puštanja lampiona s lijepim željama, no organizatori performansa Kapulica&Lampioni obavijestili su putem svoje Facebook stranice, da je prošlogodišnji događaj ujedno bio i zadnji.

"Nakon što je prošlog adventa u zagrebačko nebo s tržnice Dolac poletjelo preko 3 000 lampiona s lijepim željama te je time obilježeno 5. jubilarno događanje Kapulica&Lampioni, autor performansa - Krešimir Tadija Kapulica izjavio je "Treba stati kad je najbolje!" i s tim događanjem zaključio ovaj predivan projekt koji će vam, nadamo se, ostati u lijepom sjećanju", stoji u priopćenju. 

*OBAVIJEST*Performans Kapulica&Lampioni više se neće održavati Nakon što je prošlog adventa u zagrebačko nebo s trž...

Posted by Kapulica & Lampioni on Tuesday, November 24, 2015


Bilo je mnogo pritužbi zbog velike gužve (posebno od roditelja s malom djecom koji su htjeli prisustvovati događaju), kao i zbog opasnosti da se lampioni upetljaju u krošnje drveća ili zapnu za krovove zgrade kada bi vatrogasci imali pune ruke posla.

Ipak, bio je to jedan od lijepih događaja nakon kojih su šarene slike hrvatske metropole poslane u svijet. Sa željom se pak očekuje otvorenje klizališta na Tomislavcu, te početak adventa na Zrinjevcu, Europskom trgu i Tomićevoj.

Pročitajte više