Kralj Charles nakon dijagnoze raka: Plakao sam većinu vremena

Foto: Profimedia

Britanski kralj Charles rekao je tijekom sastanka s premijerom Rishijem Sunakom u srijedu da su ga rasplakale poruke podrške nakon dijagnoze raka. Palača je ranije ovog mjeseca objavila da je Charlesu (75) dijagnosticiran oblik raka, manje od 18 mjeseci nakon početka njegove vladavine.

"Dobio sam toliko prekrasnih poruka i čestitki... Zbog toga sam većinu vremena bio u suzama", rekao je Charles tijekom tjedne audijencije sa Sunakom. "Svi su uz Vas", odgovorio je Sunak, koji je započeo tako što je rekao Charlesu da ga je divno vidjeti i da izgleda dobro. 

Monarh održava tjedne audijencije nasamo s premijerom iako je povremeno dopušteno kamerama da snime početak sastanka. Sastanak u srijedu prva je službena osobna audijencija koju je Charles održao sa Sunakom otkako je otkriveno da boluje od neodređenog oblika raka. Buckinghamska palača rekla je da će kralj nastaviti obavljati državne poslove dok se liječi od raka.

Podsjetimo, Veliku Britaniju, ali i svijet, šokirala je vijest da kralj Charles boluje od raka. Iz Buckinghamske palače nisu otkrili o kojoj je vrsti raka riječ (nije rak prostate), ali je kralj započeo s redovitim tretmanima liječenja. 

Kralj će zbog bolesti odgoditi javne angažmane, a drugi članovi kraljevske obitelji će nastaviti sa svojim dužnostima. Kako prenosi The Sun, većinu Charlesovih dužnosti preuzet će njegov sin i prijestolonasljednik, princ William (41) i kraljeva supruga, kraljica Camilla (76).

Pročitajte više