Kraljica otkrila na što je posebno ponosna i iznenadila fanove Meghan Markle

Foto: Getty Images

BRITANSKA kraljica izrazila je kako je posebno ponosna na to kako je Meghan postala dio obitelji u priopćenju u kojem je objavljeno da par ostaje bez titula.

Kraljica je otkrila kako je najava para da odustane od kraljevskog statusa rezultat višemjesečnih razgovora. Kraljica Elizabeta II. pohvalila je način na koji je Meghan brzo postala dio obitelji te zahvalila bračnom paru na obavljenom poslu, rekavši da je zadovoljna što su pronašli konstruktivan način za napredovanje.

Izrazila je želju da obitelj stvori "sretan i miran život" koji par namjerava usmjeriti u Sjevernu Ameriku gdje mogu odrediti vlastite rasporede i zaraditi novac na način na koji žele.

Buckinghamska palača najavila je večeras da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa više neće upotrebljavati kraljevske titule i da će vratiti 2,4 milijuna funti poreznih obveznika utrošenih na obnovu kuće u Windsoru.

Par koji će biti poznat kao Harry, vojvoda od Sussexa, i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, također će od proljeća prestati obavljati kraljevske dužnosti. "Nakon višemjesečnih razgovora i novijih rasprava, drago mi je što smo zajedno pronašli konstruktivan i podupirući put za mog unuka i njegovu obitelj", izjavila je kraljica.

"Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji."

"Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u posljednje dvije godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom."

"Želim im se zahvaliti na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u Commonwealthu i šire, a posebno sam ponosna na to što je Meghan tako brzo postala jedna od nas u obitelji."

"Čitava moja obitelj nada se da će im današnji sporazum omogućiti građenje sretnog i mirnog novog života."

Pročitajte više