Kristina Smoje: Bila sam premršava i u doticaju s anoreksičnim djevojkama

BROJNE poznate dame iz hrvatskog javnog života okupile su se na otvorenju kozmetičkog salona u Zagrebu. Komentirale su trenutne aktualnosti za Index. Petra Maroja  otkrila nam je što misli o pojavi premršavih djevojaka, kao i ispadu modnog genijalca Galliana. "Vrlo sam jednostavna po pitanju tretmana za tijelo, radim masaže i piling, a lice redovito hranim i čistim. Još uvijek mi ne trebaju intenzivniji tretmani, ali u budućnosti ću vjerojatno i to prakticirati", smatra Petra.

Petra Maroja: Vidjela sam djevojke koje su živjele na salati i ananasu

O premršavoj Mariji Chloe ima negativno mišljenje, a budući da se manekenstvom bavila dugo godina, nagledala se, kaže, svačega. "Čitala sam o njoj, radila sam u inozemstvu, bavila se manekenstvom osam godina i živjela vani, ja sam se toga nagledala i na svoje oči sam vidjela djevojke koje su jele list salate i na ananasu živjele. Ni tada nisam imala problema s prehranom jer to ne podržavam i zdravlje mi je na prvom mjestu", otkriva Maroja. "Pomanjkanje zdrave svijesti vjerojatno", rekla je. Na ljubavnom planu nema ništa novo, i da lje je sama i kaže kako u tome uživa. "Kad netko naiđe, naiđe. Znat ćete, ne vjerujem da ću vam uspjeti pobjeći", zaključila je Petra.

Kristina Smoje: Bila sam premršava u jednoj fazi, ali nikad nisam bila anoreksična

Lijepa i iskusna manekenka Kristina Smoje otkrila nam je svoje tretmane ljepote. "Koristim ove nove tehnologije što se tiče lica, učvršćivanja tonusa i mišića pošto sam u srednjim tridesetim godinama. Što se tiče lica, ne vjerujem u aparate, više vjerujem u tjelovježbu", otkriva Kristina. "Veliki problem manekenskog svijeta je u tome što se nikad ne definira kakva kilaža je u redu jer po agencijama ne važu nego uzimaju mjere, koje ne smiju prelaziti 90 - 60 - 90. Ne sviđa mi se to. Ja sam bila u doticaju s djevojkama koje su bile anoreksične i koje je agencija slala kući, mislim da je to jako teško i ružno. Curama je teško odrediti dokad su mršave, a kada prelaze granicu, mislim da bi ljudi iz agencija, ali i kreatori, trebali na to upozoravati. Čini mi se da je to sada puno bolje ipak nego što je bilo kad sam ja radila kao model jer kad sam ja počela, bio je popularan heroin chick. Bilo je to vrijeme i kad je Kate Moss počinjala. I ja sam neko vrijeme bila jako mršava, ali nisam nikad bila anoreksična ili imala takve probleme. Žao mi je kad to vidim, jako sam tužna", otkriva Kristina.

Ispad Johna Galliana ju je šokirao jer je on veliki umjetnik i čovjek. "Malo mi je to ponašanje i to riječi ispod nivoa i odluka Diora mi je u redu", smatra Smoje. U bračnom životu je sretna. "Tu sam sad suprugom, sve je super, sretni smo, radimo i uživamo", zaključila je lijepa Kristina.

Aleksandra Grdić: Volim beauty tretmane, samo su mi depilacije neugodne

Svoje mišljenje o aktualnostima s nama je podijelila i Aleksandra Grdić. "Obožavam tretmane, ovaj stresan život me tjera da jedva čekam ići u beauty centar i odmoriti se. Depilacije su mi neugodne, ali prije ljeta odradim brazilsku depilaciju, jedino to mi je teško. Obožavam masaže, manikure i pedikure", rekla je Grdić. "Ovu premršavu djevojku sam vidjela, nemam ništa protiv toga. Moda je postala takva da se stalno nešto mijenja, i ima različitih dizajnera. Meni su najljepše djevojke Victoria's Secreta. Ovo premršavo, kad se gubi granica muškaraca i žena, jednostavno to nije zdravo i takvo forsiranje je jako loše, pogotovo za mlade djevojke", smatra Alex.

"Ne znam zašto je Galliano odabrao baš Hitlera, najgore od najgoreg"

"Imala sam prijateljicu koja je bolovala od anoreksije, počeli su joj vitalni organi otkazivati. Ta djevojka vjerojatno nema energije ni za što. Meni se to ne sviđa", rekla je Alex. "Nedavno sam rekla da ni Klasnić nije kriv za silovanje i nije bio. Isto sam rekla i za Galliana, ali kažu mi da postoje autentične snimke. Izašlo je iz njega nešto što nije smio reći jer je bio pijan. Treba sve poštovati, to mi je neukusno i jadno. Ne znam kako je izabrao baš Hitlera. Mislim da mu to nije trebalo, ali ja sam za to da mu se oprosti, ne vjerujem da je to stvarno mislio. Možda je jednostavno bio brzoplet", zaključila je Alex.

Pročitajte više