Larry Birkhead već počeo zarađivati na kćeri Anne Nicole Smith

Ako je vjerovati izvorima "New York Posta", Birkhead je sklopio najmanje 1 milijun dolara "težak" ugovor s američkom koproracijom NBC Universal, koja, između ostalog, drži TV-mrežu NBC.
Birkhead se u tom ugovoru obvezao da će, u zamjenu za financijsku kompenzaciju, novinarima te kuće sljedećih tjedana i mjeseci dostavljati eksluzivne informacije vezane uz sudske parnice koje je izazvala nedavna smrt majke njegovog djeteta.

Glasnogovornik "Brava", TV-kanala u vlasništvu NBC Universal, novinarima "Posta" je potvrdio postojanje ugovora, ali je odbio precizirati detalje.

Tim ugovorom promatrači američke medijske scene tumače činjenicu kako je upravo NBC prva javljala sve najvažnije vijesti u pravosudnoj sapunici vezanoj uz smrt Anne Nicole Smith. S obzirom na ogromnu pažnju koju je cijeli slučaj izazvao u senzacijama gladnoj američkoj i svjetskoj javnosti, NBC je postigao veliku pobjedu nad svojom konkurencijom.

Ugovor je navodno sklopljen na Bahamima prilikom pogreba Anne Nicole Smith. Da bi izbjegao publicitet, odnosno protupoteze svoje konkurencije, NBC je pregovore vodio kroz svoj odjel za zabavni program, a ne novinsku redakciju.

Birkhead je na putu da ispuni odredbe ugovora, tvrde "Postovi" izvori. Time se tumači činjenica da se "Bravo" domogao ekskluzivne kopije rodnog lista Danielynn Hope Marshall Birkhead, kao i da je sam Birkhead u emisiji "Access Hollywood" (koja se emitira na NBC-ju) razotkrio tetovažu s likom Anne Nicole Smith.

Navodno će vrlo skoro NBC lansirati još jednu senzacionalnu vijest vezanu uz cijelu priču, nakon čega će ugovor između Birkheada i TV-mreže biti ispunjen.

D.A.

Pročitajte više