Las Vegas otišao korak dalje: U modi su "drive in" vjenčanja

U DOBA kada je američki "drive in" sustav usluga postao uobičajen i u Europi, pa i u Hrvatskoj, te kad i Zagrepčani prema ovoj poslovnoj politici mogu, recimo, iz automobila podizati gotovinu na bankomatu ili pokupiti hranu u nekom od lanaca restorana brze hrane, bilo je samo pitanje trenutka kada će Amerikanci otići i korak dalje i ponuditi društvu širokih potrošača još jedan proizvod u nizu ostalih brzopoteznih rješenja koja se nude diljem SAD-a.

Tako se odnedavno u najsvjetlijem i najporočnijem gradu na svijetu, oazi smještenoj u pustinjama Nevade poznatoj po nebrojenom nizu brzopoteznih kapelica za vjenčanja, Las Vegasu nudi takozvano "drive in" vjenčanje. Ovu tradiciju prvo je uvela kapelica "Son Jonas", a ostalim kapelicama trebalo je otprilike punih mjesec dana da se povedu za ovim blistavim primjerom.

Vjenčanje u Las Vegasu sinonim je za jeftino, zabavno i slučajno združivanje u brak

Osnovni oblik "drive in" vjenčanja koštat će vas 265 dolara, što iznosi oko tisuću kuna, a za taj iznos dobit ćete glazbu po svojem izboru, vjenčane bukete za mladu i mladoženju, devet fotografija ceremonije, suvenire i kultnu oznaku za automobil na kojoj stoji natpis "Upravo vjenčani", te poreze, prireze i ostale administrativne troškove, i naravno - kum će vam biti Elvis Presley, a kuma Marilyn Monroe.

Lasvegaška vjenčanja popularizirala su se krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća i otada su sinonim za brzinsko, jeftino, zabavno, a ponekad čak i pijano i slučajno vjenčanje - pa ukoliko planirate put u Las Vegas sa zaručnikom ili zaručnicom, ili jednostavno, ljubavlju svojeg života, dajte si oduška i zabavite se - takav oblik braka u Hrvatskoj se neće održati ni u očima najliberalnijih sudaca. I na zaboravite: što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu!

V.V.

Pročitajte više