Lažna vijest o smrti Davida Guette proširila se društvenim mrežama

DRUŠTVENIM se mrežama proširila vijest da je DJ David Guetta poginuo jučer u automobilskoj nesreći u SAD-u. Vijest je objavio sumnjivi portal Global Associates News, no demantij je stigao ubrzo. Guetta je živ i zdrav, a portal koji je objavio lažnu vijest slične je stvario učinio i ranije javljajući da su umrli Jim Carrey, Jaden Smith i Adam Sandler.

U lažnoj vijesti piše da je Guetta poginuo u automobilskoj nesreći između Morristowna i Roswella, a njegovu smrt su proglasili članovi hitne medicinske pomoći koji su stigli na mjesto nesreće. Njegov je identitet, piše u vijesti, utvrđen pomoću dokumenta s fotografijom te se navodi kako alkohol i droga nisu bili faktori koji su utjecali na nesreću.

Prema istoj lažnoj priči, Guetta je izgubio kontrolu nad vozilom svog prijatelja zbog čega se automobil nekoliko puta okrenuo, a on je na mjestu poginuo. Portal je napisao i kako još nije poznato kada će biti sprovod DJ-a, ali sigurno će biti položen u zatvoreni lijes. Na sreću njegovih brojnih fanova, Guetta je sasvim dobro i uredno odrađuje svoje nastupe. I publika u Hrvatsko moći će ga ponovo vidjeti; sutra, 30. srpnja nastupa na splitskom Žnjanu.  

Pročitajte više