Legendarne glazbenike oduševilo hrvatsko jelo: "Stvarno je fina, nosim je doma"

Foto: Ivona Grepo

ATMOSFERU na Fuliranju, osim fine hrane i kuhanog vina, večeras će zagrijati i dio popularnog britanskog benda UB40, publici najpoznatijeg po bezvremenskom hitu "Red Red Wine".

Članovi benda u metropolu su pristigli jutros, a odmah nakon leta uputili su se na Strossmayerov trg. Ovo im nije prvi nastup u Zagrebu, no razlikovat će se malo od prijašnjih jer večeras ne nastupaju kao cijeli bend.

"Prošle godine smo nastupali u Zagrebu, ali ne na Fuliranju. Danas će više biti DJ set s Gilly G-jem koji će izvoditi i nekoliko stvari s njegovog novog albuma. Prošle godine smo nastupali s cijelim bendom, a danas će nastupati samo on. Veselimo se ovome večeras, prekrasno je, sunčano je, uzbuđeni smo jako. Ekipa je odlična, i da, bit će jako zabavno", govore iz UB40.

Iz benda kažu da nemaju posebne rituale prije izlaska na pozornicu, osim što neki članovi benda vole popiti malo jamajkanskog ruma prije nastupa kako bi se riješili nakupljene treme.

"Ne znamo što će Gilly večeras vrtjeti u 20 sati, vjerojatno će biti i starih hitova. Osim njega i Danny Kane će zasvirati danas, ne znamo ni što će on točno svirati, ali sigurni smo da će biti odlično", govore iz benda.

Vesela festivalska atmosfera ponijela je momke iz UB40 što se moglo vidjeti po dobrom raspoloženju koje je vladalo među njima, čemu je sigurno pridonijela i odlična gastro ponuda na Fuliranju i dobro pivo u kojem su neprestano uživali.

"Probali smo sve s kućica, sviđa nam se jako sve. Kolač gibanica nam je najbolja, stvarno je fina, nosim je doma obitelji da je probaju. A imate i najbolje pivo na svijetu", govore (misleći na Garden pivo, koje proizvodi Nick Colgan, bivši producent tog benda, op.a.).

Dečki kažu da još nisu isplanirali što će nakon večerašnje svirke, našalili su se da ćemo ih vjerojatno naći kako negdje leže te otkrili da već sutra moraju pobjeći iz Hrvatske.

"Nažalost, ne možemo ostati više, sutra idemo doma. Imamo svirku u našem gradu, a imamo i obitelj, tako da moramo ići."

Osim što su uživali u sunčanom danu, dobroj hrani i pivima, dečki iz UB40 danas na Fuliranju bili su i dio humanitarke za udrugu RokOtok gdje su zajedno sa svim posjetiteljima uživali u tradicionalnoj međimurskoj gibanici.

"Udruga RokOtok živi već šest mjeseci, nakon što smo uspješno otplivali 17 od 50 hrvatskih otoka, ne mirujemo ni po zimi pa smo uz pomoć prijatelja iz The Garden Brewerya i Ekos Cakesa napravili jednu humanitarku na Fuliranju u kojoj dijelimo gibanice koje će uskoro biti u ponudi Gardena Brewerya", rekao je pokretač projekta RokOtok, Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, te nastavio:

"Ovo je pokusna, humanitarna i prekrasna akcija za ovaj divan dan. RokOtok kreće sljedeće godine u sedmom mjesecu na sljedećih 17 otoka i prikupljamo donacije na bilo koje načine. Na otocima ćemo saditi drveće, skupljat ćemo smeće i radit ćemo pokretne knjižnice tako da je svaka kuna dobro došla. Uživajte u vrhunskim gibanicama."

Pročitajte više