Legendarni Eryc Prydz priprema spektakularni tulum u klubu Papaya

TUBORG GREEN BEAT, jedinstveni clubbing festival u Hrvatskoj, počinje sutra, 6. kolovoza u klubu Papaya na Zrću. Najdogađaj ovog ljeta svojim će nastupom otvoriti Šveđanin Eric Prydz, jedan od najtraženijih DJ-a i producenata današnjice. Posjetitelji četverodnevnog clubbing festivala uživati će u hitovima vodećih imena svjetske dance glazbe, a osim Erica Prydza, na festivalu će nastupiti i Joe T. Vannelli, Chris Lake, Tomcraft, Narany i Seamus Haji.

Eric Prydz rođen je 19. srpnja 1976. godine u Stockholmu, gdje se i počeo baviti elektronskom glazbom. Široj javnosti postao je poznat pod pseudonimima Cirez D, Pryda Moo i Sheridan. Godine 2004. izdaje svoj prvi veliki hit "Call on Me", koji je potukao sve rekorde klupske glazbe. Pjesma je na broju jedan UK singles chartsa i German Top 100 provela šest tjedana, a prodana je u više od 2.5 milijuna primjeraka. Nakon uspjeha svog prvog hita, Eric je osnovao vlastitu izdavačku kuću Pryda Records.

Svjetske top ljestvice dance glazbe Eric je još jednom osvojio hitom "Proper Education", remiksom pjesme "Another Brick in the Wall" Pink Floyda, s kojim je ove godine nominiran za nagradu Grammy za najbolji remiks. Za njega, ali i cijeli glazbeni svijet, to je bilo veliko iznenađenje jer je ovo prvi puta da je grupa Pink Floyd službeno nekome dala svoje samplove na korištenje. Ericov posljednji klupski hit "Pjanoo", koji je već sad proglašen klasikom, u svoje setove uvrštavaju najveći DJ-i današnjice, kao što su Tiësto, Arman Van Helden i drugi.

Dva dana poslije, 8. kolovoza u klubu Papaya na Zrću u sklopu Tuborg Green Beat festivala nastupit će pjevačica Narany koja će ovom prilikom predstaviti svoj album prvijenac. Album "Love In Your Eyes" Narany je snimila na Karibima, u studiju Torstena Stenzela, jednog od najprestižnijih producenata današnjice. Osim promocije albuma Narany će na Zrću rame uz rame nastupiti s najvećim svjetskim zvijezdama Ericom Prydzom, Tomcraftom, Chrisom Lakeom i Seamusom Hajiom.

K.H.

Pročitajte više